Akersposten

– Vi burde vunnet mer

Tuva Leschbrandt Espås (22) sto fram med to scoringer da fotballjentene til Røa Dynamite fikk en pangstart på årets 1. divisjon med 3-0-seier over Amazon Grimstad lørdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2021 kl 00:29

RØA: – Vi vinner jo og da bør man være fornøyd rett og slett. Det var veldig viktig, for vi har ekstremt troen på det vi driver med pluss at vi har trent skikkelig godt i den lange oppkjøringen som har vært igjen i år. Så det at vi får full uttelling er kjempeviktig, sier Tuva Leschbrandt Espås.

22-åringen utgjorde angrepsrekka sammen med Nadia Ryan Pinto og unge Malene Wik Alfredsen, men som en av de mest rutinerte er det Røa-jenta det hviler mest ansvar på.

– Vi har et veldig godt treningsteam som har lagt til rette hele oppkjøringen for at vi skal bli så godt trent som det vi skal bli. Vi har pushet på og det har vært tøft, men vi får uttelling for det, sier Espås.

Og der det ble bare ett eneste mål i fjor, har hun nå startet sesongen med to scoringer.

– Jeg er alltid fornøyd med å score mål. Det er ekstremt gøy, både for lagets del og personlig selvfølgelig, sier Espås.

2-0 til pause

I løpet av oppkjøringen har Røa funnet fram til en offensiv spillestil og gikk i strupen på gjestene fra Sørlandet da Tuva Espås kom til en brukbar sjanse allerede etter ett minutt, men åpningsminuttene var ellers nokså jevne på Røabanen.

22 minutter ut i matchen var 1-0 et faktum da Malene Alfredsen slo en glitrende ball inn til Espås som kom inn på løp.

– Jeg rakk akkurat å tuppe borti ballen før keeperen var ute, sier Espås.

Amazon Grimstad hang relativt greit med etter scoringen, men ble presset til å slå langt i perioder.

– De bak gjør en ekstrem god jobb og de avverger ekstremt mye, og de er tøffe i rygg. Vi får en del frispark i mot, men det må til, sier Espås.

2-0 kom etter 35 minutter da Nadia Pinto raget høyest i feltet på et frispark.

– Jeg er brukbar i lufta. Jeg kan jobbe litt mer, men jeg føler meg ganske brukbar i lufta, sier Pinto.

19-åringen kom til Røa foran sesongen fra Vålerenga - og er godt fornøyd tiden i Røa så langt.

– Geir har allerede hjulpet meg med å ta flere steg og de andre trenerne også. Jeg har troen på at hvis jeg fortsetter å jobbe og høre på trenerne, så føler jeg at jeg kommer til å utvikle meg mer, sier Pinto.

– Hva betyr det å score i åpningskampen?

– Det betyr ganske mye, for målet mitt har vært å bidra så mye jeg kan for laget siden jeg kom. Hjelpe til med å få gode resultater, og når jeg scorer så er det en ekstra bonus, sier Pinto.

Med 2-0 til pause var det ikke mye gjestene i grønt hadde å komme med etter hvilen, men da Tuva Espås gjorde 3-0 etter en forsvarstabbe åtte minutter ut i andre omgang var det definitivt game over.

– Vi har et kollektivt høyt press. Det er jo de andre som presser de til å gjøre feil. Jeg ligger jo bare på linja og venter på et eventuelt for svakt tilbakespill eller presse keeperen, sier Espås.

– Men du hadde flere muligheter til å score i dag også?

– Vi har noen flere sjanser og så får vi trene godt den uka her og sørge for å sette de allerede til neste helg, forteller Espås.

Fornøyd Nordby

Trener Geir Nordby var uansett en blid mann etter 3-0 seieren.

– Det er veldig viktig for et lag som har ambisjoner om å rykke opp at vi får en ålreit start og det greide vi. Det er alltid litt nerver og usikkerhet inn mot en serieåpning og sånn har det alltid vært. Vi fikk ristet de av oss og synes egentlig at vi burde vunnet mer. De skaper ingenting, så det var betryggende og fint å se. Vi fikk brukt hele troppen, så det var kjempebra, sier Nordby.

Amazon ble nummer syv i første divisjon forrige sesong, men har hentet inn flere friske forsterkninger og kan bli sterke i år.

– De er en av favorittene de også, så de har vel ambisjoner selv om å gjøre det bra, så det var godt å få i land både tre poeng og en god seriestart mot et lag som har ambisjoner om det samme som oss, forteller Nordby.

– Det virket litt som om de knakk litt sammen da dere fikk 2-0?

– Vi har et kollektivt bra trøkk og god kontroll. Og så synes jeg vi kan jobbe mer med det offensive i forhold til presisjon og det var det som felte oss litt i dag som gjorde at vi ikke scoret flere, mener Geir Nordby.

Fakta

KAMPFAKTA:

Røa 3 (2)
Amazon Grimstad 0 (0)

divisjon kvinner, fotball
Røa kunstgress

Mål: 1-0 Tuva Espås (22), 2-0 Nadia Pinto (35), 3-0 Espås (53).

Gule kort: Tuva Espås (Røa), Ina Kristoffersen (Amazon Grimstad), Kari Nicole Johnston (Amazon Grimstad).

Røa: Linn-Mari Nilsen – Frida Berg Lyshoel (89; Mia Hambro Svendsen), Nadia Ryan Pinto (63; Vilde Anett Fjelldal), Malene Wik Alfredsen (72; Rakel Jagtøien Renolen), Tuva Lotte Leschbrandt Espås, Sarah Alexandra Lilleberg Suphellen, Synne Masdal, Oline Brekke Fuglem, Mathilde Hauge Harviken, Mia Rostad Huse (72; Ochelle Anya de Courcy), Dina Maria Nielsen (89; Julie Bruusgaard).

Tilskuere: Ingen

Dommer: Mohammad Hafezi (Reinsvoll IF)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...