Akersposten

– Vi blir som en familie

De har sett hverandre mye denne høsten, ensemblet som nå er i gang med «Reisen til Julestjernen». Men lei av hverandre? Det blir det ikke!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2019 kl 15:56

RØA/STABEKK: Det var bare minutter igjen til generalprøven da Akersposten tok en prat med noen av skuespillerne i «Reisen til Julestjernen» sist torsdag, stykket som i disse dager spilles på Stabekk kino.

De tilsammen 18 forestillingene er fordelt på to forskjellige lag med skuespillere. Det var rundt 200 på åpen audition, og her er det skuespillere og dansere fra hele østlandsområdet. Mange av dem er imidlertid fra Art musikal- og ballettskole på Røa, som de fire jentene som ikke virker det minste stressa over at det er bare én gjennomkjøring igjen før alt skal sitte til premieren.

Mye å lære

– Nei, jeg er ikke nervøs, sier Amanda Hopstock Sevaldsen fra Lysejordet. Hun spiller Kongens datter, lille Gulltopp, som jo mye av handlingen dreier seg om. Hvor blir det av den lille jenta som bare ville ut og gi sitt lille gullhjerte til Julestjernen?

– Jeg spiller også nissejente, og en fattigjente. Nissene er morsomme og rare! sier Amanda. Hun forteller at det har vært mye å lære seg i løpet av høsten. Men nerver er det altså ikke å spore.

– Jeg blir litt nervøs. Men det er for kostymeskiftene, for at de skal gå bra, sier Mina Tufto Antonsen (12) fra Holmenkollen. Hun spiller både nissejente, er en av sangfuglene og en filledansedukke. Hun har gått på Art siden hun var omtrent tre år, så hun begynner å bli rutinert.

– Nå kan vi det meste til forestillingen, så nå øver vi oss mest på å ha det gøy! smiler hun.

Moro når man kan leke seg litt

Andrea Westby Hanæs (15) er fra Røa og har også mange år bak seg som Art-elev. I forestillingen er hun en av tre jenter som spiller den store rollen som Sonja, hun som nærmest overbeviser kongen om at hun skal klare å dra ut og finne den savnede julestjernen, den som forsvant den dagen lille Gulltopp ble borte.

– For å være ærlig ble jeg litt overrasket over å få spille Sonja. Men det er så gøy! sier Andrea. Hun forteller at det har vært mye å lære.

– Vi startet i sommer da vi fikk det første utkastet til manus.

– Er det vanskelig å lære så mye, både tekst, sang og koreografi?

– Ja, jeg har ikke sånn hjerne som tar til seg alt veldig fort. Så jeg må øve og øve! smiler hun. – Men det er moro når man kan det og kan begynne å leke seg litt.

Blir glade i hverandre

Nissemor og kokk i «Reisen til Julestjernen» er også ganske dreven, sin unge alder til tross. Slije Oline Jonker (16) har vært i Art-familien siden hun var fire år.

– Det er veldig gøy, og veldig koselig å drive med! Man blir venner med mange, selv om vi er i litt forskjellige aldre. Vl blir som en familie. Jeg blir aldri lei av de her! sier hun og ser på de andre. – Vi blir jo glade i hverandre.

Og det er bra, for de har sett hverandre mye denne høsten, når de har øvd seg klare til premieren fredag på oppsetningen som Koffers Produksjoner står bak. Arts Gry Spone er koreograf, og regissør er Martine Tufvesson Lundberg.

Når Akersposten snakker med koreograf Gry Spone mandag formiddag, har begge de to lagene gjennomført sine premierer, og koreografen er veldig fornøyd.

– Det har vært helt supert, fulle hus og stor jubel, sier Spone, til daglig kjent som leder for Art. Hun forteller at de denne gangen satset på et stykke som er litt annerledes enn de pleier.

– Her er det mye teater og bare noen få sanger. Det er litt uvant for oss, sier hun.

Fredag var Regine Brandt Qvenild i salen, barnebarn til Sverre Brandt, som skrev stykket «Reisen til Julestjernen» så langt tilbake som i 1924.

– Regine var strålende fornøyd. Hun likte spesielt godt at vi hadde fulgt det originale manuset nøye, sier Spone.

Få billetter igjen

Det er fremdeles mulig å sikre seg billett til Reisen til Julestjernen på Stabekk kino, men i så fall bør man være rask. Spone forteller at det mandag formiddag er noen billetter igjen til torsdag og fredag denne uken og onsdag og fredag neste uke.

Stykket spilles frem til 30 november.

Fra generalprøven har vi også dette glimtet fra nisser som utfolder seg i dans:

Nissedans.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...