ANNONSE
Annonse

Vet allerede hva Ullern-folk liker aller best

De mener at Åsjordet er helt klare for sushi, (fra v:) Quoc Thai Huynh, Van Phong Tran og Ivy Huynh.

God service, matsikkerhet og mat tilpasset Ullern-folket satses det på på Åsjordet, som har fått et helt nytt mattilbud.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse

ÅSJORDET: Overgangen er stor for Quoc Thai Huynh, Ivy Huynh, Van Phong Tran, som i slutten av januar åpnet sushi-restaurant på Åsjordet, i Ullern allé.

De har tidligere nemlig drevet tilsvarende virksomhet midt i sentrum, ved Carl Berner. Nå satser de altså på at Ullern-folket skal få øynene opp for asiatisk matkunst – ispedd god service, ifølge daglig leder Quoc Thai Huynh.

Akersposten, som alltid er nysgjerrig på nyetableringer i vår del av byen, stikker innom og tar en prat i lokalene som inntil nylig huset en kjøreskole. Før det har det vært mye forskjellig her, blant annet blomsterbutikk og kafé.

Ullern Salat & Sushi Box er navnet på restauranten, som satser aller mest på take away. Derfor «box» i navnet. Den er enkel å ta med – og fungerer fint som tallerken, ifølge sushisjefen på Åsjordet.

Tilpasset kundene

– Her kan man stikke innom og ta med maten når man kommer fra jobb, eller på søndagene når man ikke har tid eller lyst til å lage maten selv. Eller man kan ringe og bestille på forhånd, så lager vi, sier Quoc Thai Huynh. han forteller at både meny og konsept er tilpasset at det er en god del eldre mennesker i området.

– Ja, det er mange eldre er. Og det er ikke alle som spiser rå fisk, så vi lager andre ting også, sier han og nevner eksempler som mangosalater, suppe og flambert fisk, gjerne med ris til. Suppe må man bestille på forhånd, den står ikke en gang på menyen, så den er for de «innvidde» kundene.

– Her friterer vi ikke maten, sier daglig leder. Det gjør at både naboer og de selv slipper den velkjente frityrlukten, noe alle parter ser på som en fordel, ifølge Huynh.

– Men vi serverer for eksempel crispy scampi likevel, fordi vi griller scampi, sier han. Når noen ikke ønsker å spise rå fisk, har de også valgt å tilby flere former for flambering og grilling av fisken – hvis kunden skulle ønske det.

Hjelpsomme folk

Trioen, som består av ekteparet Ivy Huynh og Quoc Thai Huynh og sistnevntes far, Van Phong Tran, kommer alle fra Vietnam. Quoc Thai Huynh har bodd i Norge mesteparten av sitt liv, i 26 år, så han kjenner både Oslo og nordmenns spisevaner godt. De har mange års erfaring med å lage sushi, maten som de fleste forbinder med Japan, men som har sin opprinnelse fra Kina.

– Hva er de største forskjellene på å drive ved Carl Berner og på Åsjordet?

– Her er det et mye roligere strøk. Det er lite hærverk! sier Quoc Thai Huynh og forteller om store problemer med tagging og ruteknusing da de holdt til i sentrum.

– Her på Ullern er folk hjelpsomme og hyggelige! utbryter han. Det er hans første inntrykk av lokalbefolkningen etter at restauranten har vårt åpen bare et par uker.

Mest pop

– Hva med matvanene? Hva tror du er populært her på Ullern?

– Hva som går best? Hummer og kongekrabbe. Det er veldig populært. Det er stor forskjell fra Carl Berner. Der hadde vi ikke hummer og kongekrabbe på kjølen, sier han og nevner kveite, tunfisk, scampi og kamskjell som andre råvarer som passer godt inn på Åsjordet.

– Det viktigste for oss er at det hele tiden er fersk fisk. Det er bedre å gå tomt for fisk enn å ha for mye og måtte kaste, sier han.

– Vi får fisken inn, fileterer. Putter i fryser med én gang. Tiner rolig i kjøleskap. Skjærer ut fisken. Minimal mulighet for bakterier. Matsikkerhet er det aller viktigste, sier han og forklarer inngående hvordan de går frem for å passe på matsikkerheten.

– Vi får fisken inn helt fersk, fileterer og putter i fryseren med én gang, hvis det skal fryses. Så tiner vi rolig i kjøleskap og skjærer ut fisken. Det er minimal mulighet for bakterier. Matsikkerhet er det aller viktigste, sier han.

– Også service da, smiler han.

Nå håper de tre ivrige sushikokkene at Ullern-folket vil få øynene opp for Åsjordets siste tilbud på matfronten. Ullern Salat & Sushi Box holder til rett over veien for t-banestasjon på Åsjordet, i Ullern allé.

ANNONSE
Annonse