Akersposten

Vet allerede hva Ullern-folk liker aller best

De mener at Åsjordet er helt klare for sushi, (fra v:) Quoc Thai Huynh, Van Phong Tran og Ivy Huynh.

God service, matsikkerhet og mat tilpasset Ullern-folket satses det på på Åsjordet, som har fått et helt nytt mattilbud.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ÅSJORDET: Overgangen er stor for Quoc Thai Huynh, Ivy Huynh, Van Phong Tran, som i slutten av januar åpnet sushi-restaurant på Åsjordet, i Ullern allé.

De har tidligere nemlig drevet tilsvarende virksomhet midt i sentrum, ved Carl Berner. Nå satser de altså på at Ullern-folket skal få øynene opp for asiatisk matkunst – ispedd god service, ifølge daglig leder Quoc Thai Huynh.

Akersposten, som alltid er nysgjerrig på nyetableringer i vår del av byen, stikker innom og tar en prat i lokalene som inntil nylig huset en kjøreskole. Før det har det vært mye forskjellig her, blant annet blomsterbutikk og kafé.

Ullern Salat & Sushi Box er navnet på restauranten, som satser aller mest på take away. Derfor «box» i navnet. Den er enkel å ta med – og fungerer fint som tallerken, ifølge sushisjefen på Åsjordet.

Tilpasset kundene

– Her kan man stikke innom og ta med maten når man kommer fra jobb, eller på søndagene når man ikke har tid eller lyst til å lage maten selv. Eller man kan ringe og bestille på forhånd, så lager vi, sier Quoc Thai Huynh. han forteller at både meny og konsept er tilpasset at det er en god del eldre mennesker i området.

– Ja, det er mange eldre er. Og det er ikke alle som spiser rå fisk, så vi lager andre ting også, sier han og nevner eksempler som mangosalater, suppe og flambert fisk, gjerne med ris til. Suppe må man bestille på forhånd, den står ikke en gang på menyen, så den er for de «innvidde» kundene.

– Her friterer vi ikke maten, sier daglig leder. Det gjør at både naboer og de selv slipper den velkjente frityrlukten, noe alle parter ser på som en fordel, ifølge Huynh.

– Men vi serverer for eksempel crispy scampi likevel, fordi vi griller scampi, sier han. Når noen ikke ønsker å spise rå fisk, har de også valgt å tilby flere former for flambering og grilling av fisken – hvis kunden skulle ønske det.

Hjelpsomme folk

Trioen, som består av ekteparet Ivy Huynh og Quoc Thai Huynh og sistnevntes far, Van Phong Tran, kommer alle fra Vietnam. Quoc Thai Huynh har bodd i Norge mesteparten av sitt liv, i 26 år, så han kjenner både Oslo og nordmenns spisevaner godt. De har mange års erfaring med å lage sushi, maten som de fleste forbinder med Japan, men som har sin opprinnelse fra Kina.

– Hva er de største forskjellene på å drive ved Carl Berner og på Åsjordet?

– Her er det et mye roligere strøk. Det er lite hærverk! sier Quoc Thai Huynh og forteller om store problemer med tagging og ruteknusing da de holdt til i sentrum.

– Her på Ullern er folk hjelpsomme og hyggelige! utbryter han. Det er hans første inntrykk av lokalbefolkningen etter at restauranten har vårt åpen bare et par uker.

Mest pop

– Hva med matvanene? Hva tror du er populært her på Ullern?

– Hva som går best? Hummer og kongekrabbe. Det er veldig populært. Det er stor forskjell fra Carl Berner. Der hadde vi ikke hummer og kongekrabbe på kjølen, sier han og nevner kveite, tunfisk, scampi og kamskjell som andre råvarer som passer godt inn på Åsjordet.

– Det viktigste for oss er at det hele tiden er fersk fisk. Det er bedre å gå tomt for fisk enn å ha for mye og måtte kaste, sier han.

– Vi får fisken inn, fileterer. Putter i fryser med én gang. Tiner rolig i kjøleskap. Skjærer ut fisken. Minimal mulighet for bakterier. Matsikkerhet er det aller viktigste, sier han og forklarer inngående hvordan de går frem for å passe på matsikkerheten.

– Vi får fisken inn helt fersk, fileterer og putter i fryseren med én gang, hvis det skal fryses. Så tiner vi rolig i kjøleskap og skjærer ut fisken. Det er minimal mulighet for bakterier. Matsikkerhet er det aller viktigste, sier han.

– Også service da, smiler han.

Nå håper de tre ivrige sushikokkene at Ullern-folket vil få øynene opp for Åsjordets siste tilbud på matfronten. Ullern Salat & Sushi Box holder til rett over veien for t-banestasjon på Åsjordet, i Ullern allé.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...