Akersposten

Vestre Aker på norgestoppen for boligsalg over prisantydning

POPULÆRT: Det er hard kamp om boliger i Bydel Vestre Aker, hvor boligene i snitt går 9,7 prosent over prisantydning.

I Bydel Vestre Aker selges boliger i snitt 9,7 prosent over prisantydning. Siste 12 måneder har prisene på boliger i Oslo steget med 24 prosent. Prisveksten i februar var på 1,6 prosent.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2017 kl 14:22

OSLO VEST: Boligprisindeksen fra Eiendom Norge for februar viser at boligprisene fortsatt stiger, men i mindre grad enn tidligere. De siste 12 måneder har boligprisene i Oslo steget med 24 prosent, mens de har steget med 13 prosent på landsbasis. Den sterke veksten i boligprisene i Oslo slår også ut på den totale prisveksten i Norge.

Moderat pristrend

I februar hadde Oslo en boligprisvekst på 1,6 prosent mens den på landsbasis var på 0,8 prosent.

– 2017 har som forventet startet med en solid vekst i boligprisene, og særlig Oslo har hatt en sterk oppgang i februar med 1,6 prosent. Likevel har året så langt hatt en mer moderat pristrend enn det vi hadde i store deler av fjoråret. Vi forventer at denne utviklingen vil vedvare i månedene som kommer, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Få boliger i Oslo-markedet preger også omsetningshastigheten. Det tar bare i snitt 13 dager å selge en bolig i Oslo, mens det på landsbasis tar 38 dager.

Over prisantydning

At boliger går over prisantydning er ikke noen nyhet, heller ikke at to av tre boliger i Oslo går over prisantydning. Det er likevel betydelig forskjell mellom våre to bydeler, Vestre Aker og Ullern. I Bydel Vestre Aker gikk boligene i snitt for 9,7 prosent over prisantydning. Forutsatt at prisantydningen kan vektes noenlunde likt i de to bydelene, så er konkurransen langt mindre i Bydel Ullern, hvor boligene gikk for 2,6 prosent over prisantydning.

I Norge er det bare i bydel Søndre Nordstrand som kan vise til større prosent over prisantydning. I den bydelen går boligene i snitt 10,6 prosent over prisantydning.

Færre førstegangskjøpere

Det er forventet at den nye boliglånsforskriften skal dempe på presset i boligmarkedet.

– Det er fortsatt for tidlig å si om boliglånsforskriften har fått effekt i boligmarkedet. Vi forventer at den innstrammede forskriften vil dempe markedet mer i de kommende månedene, og da sannsynligvis spesielt i Oslo. Det er grunn til å anta at noe færre førstegangskjøpere nå får boliglån, samt at det blir noe færre som får store lån til de aller dyreste boligene og sekundærboliger, sier Dreyer.

Les også:

Byantikvaren om Smestad: Høy arkitektonisk verdi og viktig kulturhistorie

Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset

De var lykkelig uvitende om hva som skulle ramme dem

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...