Akersposten

«Verden er kanskje ille, men det kan tross alt bli verre»

Teaterkompaniet Master er klare for oppsetning av "Å telle til null" søndag 11. mars. Foto: Promo

Vi møter 14 ungdommer fordelt på 11 scener. Deres handlinger vikles inn i hverandre og påvirker hverandres liv og hverdag. Det er klart for Teaterkompaniet Masters tredje oppsetning.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2018 kl 12:07

OSLO VEST: – Ungdommene vi møter, befinner seg i nåtid, fortid og fremtid. Ungdommene skildres med innsikt, humor og kjærlighet. Dypest sett handler stykket om ensomhet og kjedsomhet, vennskap, jakten på likes og views – ønske om å bli sett og ikke minst; hva skjer egentlig når man har fått nok? Når man har telt ned til null?

«Verden er kanskje ille…»

Kathinka Isaksen, er instruktør og teaterpedagog i Teaterkompaniet Master, som ble opprettet våren 2015. Teaterkompaniet er tilknyttet Art Musikal & Ballettskole på Røa, der de også øver, og skuespillerne er plukket ut på audition.

Teaterstykket «Å telle til null» er skrevet av Kristofer Grønskag, som i forbindelse med dette stykket har uttalt blant annet: «Verden er kanskje ille, men det kan tross alt bli verre. Det eneste vi kan gjøre, er å betrakte verden gjennom humor av mørkt glass og forandre den.»

Grønskag er i tillegg til dramatiker også universitetslektor. Hans stykker er oversatt til åtte språk.

–Tekstbombe

– Vi teller ned fra ti til null. Scenene er tilsynelatende frittstående, men handlingen og hendelsene henger sammen og vikles inn i hverandre, sier Isaksen. Selv bor hun på Slemdal, mens mange av ungdommene som er med i kompaniet, kommer fra våre bydeler, Vestre Aker og Ullern.

– I stykket møter vi mange ulike ungdommer. Vi utfordrer publikum, og de er nærmest medskapende i stykket, sier Isaksen, som forteller at «Å telle til null» er nominert til Ibsenprisen 2018. Stykket ble skrevet i 2016 for en ungdomsteaterfestival på bestilling fra Det Norske Teatret, og hadde urpremiere i 2017.

– Stykket er en tekstbombe, det er et veldig godt manus med mange lag, sier hun.

Unike

Ungdommene som er med, er mellom 15 og 18 år, og Kathinka Isaksen skryter av dem.
– De er gode, og de er svært interesserte og dedikerte. De engasjerer seg veldig og legger masse arbeid i dette, sier hun. Mange av ungdommene var med i fjor, da de satte opp stykket «Glimt av ungdomsliv». Det holdes audition foran hvert nye prosjekt.

– De er med på å forme forestillingen gjennom sitt engasjement for hele stykket, ikke bare sin egen karakter eller egne scener, men hele stykket, sier Isaksen.

Spilles to ganger

Forestillingen spilles kun to ganger, og det skjer søndag 11. mars klokken 14 og 17 på Stabekk kulturhus. Instruktør er Kathinka Isaksen og produsent er Gry Spone fra Art musikal- og ballettskole.

Billettene kan kjøpes på Art, eller i døren på Stabekk kulturhus. Priser: Barn & ungdom 100 kroner, voksne 200 kroner.

LES OM fjorårets oppsetning her

LES OGSÅ: – Vi sliter med å holde den dårlige veistandarden vi allerede har

Bestum skole må kutte skidag og skolebøker, men flere lærere er på vei

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...