ANNONSE
Annonse
Akersposten

Vekker oppsikt i håndball-Europa - karrièreslutt neste?

I VINDEN: Martine Welfler har så smått fått kjenne på hvordan det er å være i sentrum av begivenhetene i håndball-Europa, og har engasjert en rekke håndballentusiaster etter superstraffen. Foto: Skjermdump: Instagram / privat

For 3,5 år siden vant Martine Welfler (25) bronsemedalje i World Games i beachhåndball i Colombia, med det norske flagget på brystet. Men det er forrige ukes spektakulære straffekast i førstedivisjonskampen mot Follo, som har gitt Aker Topphåndball-entertaineren mest oppmerksomhet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2017 kl 09:16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NJÅRDHALLEN: - Jeg har tenkt en god stund at jeg må få tatt den straffen i kamp en gang, men det har ikke passet seg før nå. Siden vi ledet ganske mye, spurte jeg treneren min om det var greit at jeg tok den hvis vi fikk straffe på slutten av kampen. Jeg var ganske nervøs. Det er jo veldig flaut å bomme på en på en slik straffe, forteller Martine til Akersposten.no.

Aker vant for øvrig oppgjøret med 12 mål, og kjemper per dags dato fortsatt om opprykk til norsk håndballs gjeveste selskap, Grundigligaen.

Se straffen her:

Gedigen, viral spredning

At den etter hvert mye omtalte straffescoringen er smått spinnvill er det imidlertid liten tvil om. Medier i Norge, Danmark og Ungarn har i hvert fall latt seg begeistre, etter at stuntet ble publisert på Instagram:

«Det unike straffekastet har sørget for stor popularitet I sosiale medier”, skriver ungarske nemzetisport.hu.

«En norsk håndboldspiller fra den næstebedste norske række scorede på straffekast med en vild detalje», skriver danske tv2.dk.

«Det der er mesterlig utført. Det er spektakulært og det er dritmoro å se på», sier TV 2-kommentator Bent Svele.

«Dette er en show-straffe. Noe man tar fram for å briljere litt. Dette er lekent, det er krydderet i god håndball. All mat bli bedre med krydder, og det gjelder her også», sier Harald Bredeli til tv2.no

Saken fortsetter under bildet:

HYLLET: TV2s håndballkommentatorer, Harald Bredeli og Bent Svele, sparte ikke på superlativene etter Aker Topphåndball-spillerens show fra syvmeteren. Foto: Skjermdump: TV2.NO

- Ingen friere

Hovedpersonen synes det er stor stas å ha fanget oppmerksomheten til norske og internasjonale håndballentusiaster.

- Det er hyggelig med positive tilbakemeldinger, og det er gøy at så mange har sett og delt videoen. Veldig moro at Svele og Bredeli kommenterte til TV 2 at de syntes straffen min var bra, sier Martine.

- Har scoringen sørget for å gi deg noen friere?

- Jeg har fått et par meldinger fra ukjente på Facebook som var veldig imponert, men ingen frierbrev, sier Martine – og levner ingen tvil om at bakkekontakten er ivaretatt på tross av all oppmerksomheten.

Saken fortsetter under bildet:

DEBUT: Aker Topphåndball gjennomførte sin første kamp i august i 2016, hjemme i Njårdhallen mot Gjøvik. Her er aktuelle Martine Welfler i aksjon. Foto: Svein Storjord

Avslutter kanskje håndballkarrieren

Porsgrunn-jenta, som til daglig studerer markedsføring, kom til Aker fra Njård, da Njård og Ullern ble slått sammen foran inneværende sesong. Men fremtiden på håndballbanen er hun usikker på.

- Jeg vet ikke hva ambisjonene mine er akkurat nå. Rykker vi opp med Aker, er det mye mulig jeg fortsetter. Det hadde vært gøy med en sesong i eliteserien før jeg legger skoene på hylla. Jeg er også ferdig med å studere til sommeren, så det avhenger litt hvor jeg får jobb, sier Martine.

- Kan du love mer show?

- Det vet jeg ikke, men det hadde jo vært gøy, avslutter sosiale medier-vinneren.

LES OGSÅ: - Målet er å bli et topplag i norsk håndball

LES OGSÅ: Flere lag viser god form