Akersposten

Veiarbeid og ekstra køer i 15 måneder

Her, i Ullernchausséen, blir det anleggsvirksomhet i 15 måneder med oppstart 14.september. Regn med kø!

Har du tanker om å kjøre Lilleakerveien fra Lysaker og opp til Vækerøveien? I så fall må du belage deg på ekstra køer fra 14. september – og vi snakker om køer som vil tilta utover 2021.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2020 kl 10:11

LILLEAKER: I neste uke er det oppstart for utvidelse av Ullernchausséen fra Lilleakerveien ved Lilleaker skole og opp til rundkjøringen med Vækerøveien. Neste år er det oppstart for tilsvarende utvidelse fra rundkjøringen ved CC Vest og opp til trikkeovergangen på Lilleaker.

Bredere og sikrere

Utvidelsen som altså starter opp mandag 14. september, inneholder etablering av bredere og tosidige fortau og tosidige sykkelfelt med regulering av veibredden til 15,5 meter. Samtidig med dette skal man oppdimensjonere vann- og avløpsledningene og etablere drens- og regnvannledninger.

I forbindelse med utbygging av Ullerntunet har Omsorgsbygg fått krav til å utbedre veien i samarbeid med Bymiljøetaten. I tillegg har Vann- og avløpsetaten behov for å oppdimensjonere vann- og avløpsledningene i området. Disse prosjektene er koordinert slik at det blir minst mulig anleggstid for beboerne i området.

Bymiljøetaten skriver at man vil opprettholde toveis-trafikk i Ullernchausséen i denne perioden – men advarer om køer, spesielt i rushtiden. Arbeidet vil pågå hele 2021.

Flere utvidelser

Som ikke dette er nok, skal det etter planen også være oppstart i begynnelsen av neste år for utvidelsen av Lilleakerveien lenger ned i området. Dette arbeidet skulle egentlig vært i gang, men på grunn av diskusjoner med grunneiere ble det en ekspropriasjonssak som har tatt mer tid.

Lilleakerveien blir på denne strekningen utvidet mot øst for å gjøre plass til 1,5 meter tosidig sykkelfelt og 2,5 meter tosidig fortau. Rundkjøringen i sør må justeres som følge av utvidelsen av veibredden.

Det vil bli plantet nye trær langs østsiden av veien.

(Saken fortsetter under bildet.)

Lilleakerveien fra rundkjøringen ved CCVest og Kaktus Restaurant og opp til trikkeovergangen skal utvides med gang- sykkelfelt. Oppstart begynnelsen av neste år.

Videre vil det bli utskifting av jordmasser, nye lysmaster, eksisterende strømledninger legges i bakken, utvidelse av planovergang for trikketraséen (Lilleakerbanen) og nytt anlegg for overvannshåndtering.

Vann- og avløpsetaten (VAV) skal i prosjektet skifte ut eksisterende vann- og avløpsanlegg. Prosjektet utføres derfor i tett samarbeid med VAV som prosjekterer sine egne anlegg.

Mye av Lilleakerveien fra Lysaker og mot Vækerøveien vil altså bli en problemvei I 15 måneder, noe den til en viss grader allerede er med kødannelser, spesielt som følge av trikkebommen ved Lilleaker stasjon.

Strekningen fra Lilleaker stasjon og opp mot Ullernchaussèen vil ikke bli gjort noe med. For mange som bor i området oppleves denne strekningen som dårlig med smale fortau, og mange fotgjengere og syklister – skolebarn inkludert. Spesielt på vinteren opplever man at fortauene her er nesten borte på grunn av is og snø.

Følg Akersposten på Facebook

Slik vil det se ut ved Lilleaker stasjon og sentrum når utvidelsen med gang- og sykkelfelt på begge sider blir ferdig.

En planskisse for Lilleakerveiens utvidelse. Rosa er fortau, og blått er sykkelfelt. Rundkjøringen til venstre ved nedkjøring til CCVest må også endres.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...