Akersposten

Vedtok bevaring av Kirkenær ballettskole

VIL BEVARE: Det blå huset med Kirkenær Ballettskole er godt kjent i bydelen og langt utenfor. Foto: Fredrik Eckhoff

Utbygger vil rive bygget som huser Kirkenær ballettskole. Bydelsutvalget går inn for bevaring og får full støtte fra Den Norske Opera og Ballett.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2017 kl 09:31

ULLERN: Bydelsutvalget I Bydel Ullern har enstemmig vedtatt at de går inn for bevaring av Kirkenær ballettskole og ber byrådet å nedlegge bygge- og deleforbud til en eventuell regulering er ferdigbehandlet.

Enorm betydning

Den Norske Opera og Ballett gir i et brev sin støtte til dette og viser til hvilken enorm betydning institusjonen har hatt for norsk scenisk dans. Brevet er stilet til kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG og signert av Ballettsjef Ingrid Lorentzen og Ballettskolesjef Knut Breder.

Les også: Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

Vedtaket

Bydelsutvalget har etter forslag fra Margrethe Geelmuyden (V) vedtatt følgende:

Bydel Ullern har gjennom tidligere vedtak sluttet seg Byantikvarens sterke anbefaling om å bevare Kirkenær Ballettskole, Sørbyhaugen 33. Skolen har en rik kulturhistorie som arnested for ballettutdanningen i Norge og er et svært viktig kultur-og idrettstilbud til mange barn og unge i våre bydeler, og i hele byen forøvrig. Skolen er også rekrutteringsarena til Nasjonalballetten ved den Norske Opera og Ballett. For å sikre muligheten for at skolen kan bli til glede for fremtidige generasjoner ber derfor Bydel Ullern Byrådet om å igangsette regulering av tomten til hensynssone bevaring og hensynssone kultur. Vi ber samtidig om at byrådet nedlegger midlertidig bygge- og deleforbud til en eventuell bevaring/ regulering er ferdigbehandlet.

Les også: Utbygger: Slutt på Kirkenær ballettskole i 2017

Sted for tusenvis av unge

I brevet fra Den Norske Opera og Ballett står det blant annet om Kirkenær Balletskole:

Der har det blitt fostret dansekunstnere, dansere, koreografer og pedagoger, som både innenfor teatrene, Nasjonalballetten og på freelance-området har vært med på å bringe norsk scenisk dans til den store bredde og høye nivå det har i dag. Og like viktig, det har vært et sted hvor tusenvis av unge har blitt kjent med dans som trening og uttrykksform og som alternativ eller supplerende aktivitet til idrett.

Følg Akersposten på Facebook her

I brevet blir det også lagt vekt på hvilken betydning Kirkenær balletskole har hatt for rekrutteringen til Ballettskolen ved Den Norske Opera og Ballett.

Vi vil uttrykke vår sterke støtte til at balletthuset på Sørbyhaugen får stå, slik at Kirkenær Ballettskole kan fortsette sin virksomhet til glede for så mange og til nytte for norsk dans og ballett.

Les også:

Slik feires 17. mai på skolene i Oslo vest

Nye fartsgrenser over hele Vestre Aker

Pøbelstreker på Slemdal skole

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...