Akersposten

VAV jobber med andre erstatningsområder enn denne tomten

Tomten på Huseby på nesten 13 mål ble for et drøyt år siden solgt for 305 millioner kroner. Utbygger ønsker rundt 200 leiligheter, mens PBE tar forbehold. Vann- og avløpsetaten jobber imidlertid med andre erstatningsområder for vannbehandlingsanlegget, og da er det kanskje fritt frem for utbygger likevel?

– Hvis de hadde ment alvor med erstatningsområde for vannbehandlingsanlegget, burde de jo vurdert denne tomten da den ble lagt ut for salg, sier gruppeleder for Høyre i bystyret, Anne Haabeth Rygg. I Vann- og avløpsetaten har de imidlertid nå ingen planer om at tomten skal brukes til friområde.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2021 kl 08:28

HUSEBY: Nylig skrev Akersposten om Gamle Hovsetervei 3, tomten som i fjor ble solgt til Scandinavian Development AS, Arctic Real Estate og en investorgruppe. Utbyggers plan er å bygge rundt 200 leiligheter på den nesten 13 mål store tomten rett ovenfor Hovseter t-banestasjon.

Aktuell for friområde i stedet?

Men så skrev Plan- og bygningsetaten i en prosessavklaring til oppstartsmøtet at de tar forbehold om en anbefaling av boligutvikling på eiendommen, «da eiendommen kan være aktuell som erstatningsareal for friområde i Husebyskogen, som følge av detaljregulering for Ny vannforsyning for Oslo».

Når vannbehandlingsanlegget står ferdig på Husebyjordet, skal det ta 5,2 mål av det som tidligere var friområde, og Vann- og avløpsetaten (VAV) jobber med å lage erstatningsarealer for disse målene.

Reagerer

305 millioner kroner kostet tomten for de nye eierne, som nå altså får beskjed om at Plan- og bygningsetaten vurderer den som aktuell som friområde. Det får Anne Haabeth Rygg, Høyres gruppeleder i bystyret og nestleder i Finansutvalget, til å reagere.

– Dette er rart, rundt ett år etter at tomten er solgt, at dette kommer nå. Nå har private eiere jobbet mye med disse planene. Jeg syns dette er veldig utydelig. Hvordan er det kommunisert her? Skal de nå stanse planene? Dette virker useriøst, sier Haabeth Rygg.

– Det hastet helt forferdelig med vannbehandlingsanlegget, og omtrent samtidig ble Gamle Hovsetervei 3 lagt ut for salg. Hvis de hadde ment alvor med erstatningsområde for vannbehandlingsanlegget, burde de jo vurdert denne tomten, sier hun.

Fra byrådsavdeling for byutvikling får Akersposten opplyst at tomten faktisk ble vurdert kjøpt av kommunen da den ble solgt høsten 2019. Oslo kommune la inn bud, men budet nådde ikke opp.

Likevel kan det altså bli aktuelt for kommunen å omregulere tomten til grøntareal.

VAV: – Ikke blant forslagene vi legger frem

Gro Elden, kommunikasjonsleder for prosjektet Ny vannforsyning Oslo, opplyser til Akersposten at Gamle Hovsetervei 3 ikke inngår blant forslagene Vann- og avløpsetaten legger frem for Plan- og bygningsetaten for å oppfylle krav til erstatningsareal i forbindelse med bygging av vannbehandlingsanlegget på Huseby.

I stedet nevner hun to andre områder som de nå jobbes med.

– Vi har søkt omregulering av tomten ved Gamle Hovseter renseanlegg til friområde, og her er prosessen godt i gang. Dette forslaget håper vi å kunne legge fram for politisk behandling mot slutten av året, sier Elden.

Gamle Hovseter renseanlegg er et område som er omtrent på ett mål, og dette ligger helt nederst i Hovseterdalen, rett ovenfor Sørkedalsveien.

– Det andre forslaget vi legger fram, er et areal ved Voksen kirke som i dag er regulert til grav- og urnelund. Her er reguleringsprosessen i startfasen. Disse arealene er til sammen langt større enn det området som berøres permanent som følge av utbyggingen, sier Elden.

PBE tar likevel forbehold

Plan- og bygningsetaten vil likevel ikke helt slippe Gamle Hovsetervei 3.

– Vi tar forbehold om mulig erstatningsareale på Gamle Hovsetervei 3 da vi ikke ennå har behandlet og konkludert bestilling av oppstartsmøte for Voksen kirkegård. Vi planlegger å avholde oppstartsmøte for Voksen kirkegård-saken i løpet av uke 20, sier senior kommunikasjonsrådgiver i PBE, Atle Jan Larsen, til Akersposten.

LES OGSÅ: Planlegger 200 leiligheter – kan bli friområde

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...