Akersposten

Værsågod, sett utfor!

Tre nye sklier er i bruk på Frognerbadet fra mandag 22. juli. Foto: Frøydis Skattum/ Kultur- og idrettsbygg

Mandag morgen er de splitter nye skliene i bruk på Frognerbadet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.07.2019 kl 13:57

FROGNERBADET: – Dette er en skikkelig gladnyhet for alle som liker å kombinere vann med fart og moro. Vi er veldig fornøyd med å ha fått på plass den siste godkjenningen fra Jernbanetilsynet, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap).

– Og som et plaster på såret for de som synes de har ventet lenge på denne sommerattraksjonen, utvider vi åpningstiden med de tre første helgene i september, frem til Frognerbadet stenger 15. september, sier hun.

Dette skriver Kultur- og idrettsbygg i en pressemelding mandag morgen.

For våghalser og barn

Det nye sklieanlegget har to baneløp for de mest vågale, og et for mindre barn. De svingete sklieløpene starter 10.5 meter over bakken, og lengden varierer mellom 110 og 114 meter. Mens det gamle anlegget hadde et felles stoppebasseng, har det nye anlegget hvert sitt stoppebasseng. Dette gjør det tryggere å skli ved at man reduserer risikoen for eventuelle kollisjoner. Barnesklia får i tillegg eget trappeløp adskilt fra ungdom og voksne.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Frøydis Skattum/ Kultur- og idrettsbygg

Byråd Rina Mariann Hansen var selv den første til å prøveskli anlegget.

– Dette er kjempegøy, mer fart enn den gamle sklia og ingen skjøter som gjør vondt i rumpa. Heldigvis er det flere uker igjen av sommeren å ha det morsomt på. Og med en billettpris på bare 25 kroner for de under 18 år inkludert bruk av vannskliene, kan jeg anbefale å legge inn et sommerbesøk på Frognerbadet, sier Hansen.

I tillegg til det nye vannsklieanlegget har det nærliggende området også fått et løft. Det er blant annet etablert en aktivitetsflate med ballplass.

Trygg vannsklieattraksjon

Arbeidene med skliene ble ferdig tidligere i juli, men har vært stengt for drift i påvente av godkjennelse fra Jernbanetilsynet, som er de som godkjenner sklier og berg- og dalbaner i Norge.

– Overordnet dreier det seg om sikkerhet for brukerne, og det må alltid gå foran. Vi har testet ferdig anlegget, og nå har vi også mottatt godkjennelsen fra Jernbanetilsynet. I dag gleder vi oss over at innbyggerne i Oslo og andre besøkende kan ta i bruk en helt ny og trygg vannsklieattraksjon i hovedstaden sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF.

Fakta

  • Frognerbadet er et utendørs badeanlegg som tilbyr bade- og svømmemuligheter for publikum fra mai til september. Badeanlegget består av et 50-metersbasseng, småbarn- og barnebasseng, stupetårn og sklieanlegg.
  • De tre skliene starter 10.5 meter over bakken, og lengden på skliene varierer mellom 110 og 114 meter
  • Det nye sklieanlegget er gratis for Frognerbadets gjester
  • Bymiljøetaten drifter anlegget

Arbeidet med ny vannsklie har bestått av:

  • Nye fundamenter
  • Nye trappetårn
  • Tre nye sklier: Et til barn og to til ungdom/voksne med hvert sitt bremse- og landingsbasseng
  • Nytt bæresystem for skliene
  • Nytt renseanlegg
  • Ny pumpekum med tilkobling til spillvannsledning

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...