Akersposten

Leder for bydelsutvalget i Vestre Aker, Yngvar A. Husebye. Foto: Vidar Bakken

«Våre helter i en krisetid»

Bydel Vestre Aker er ganske hardt rammet av koronasmitte, og har vært det i noen uker, skriver leder for bydelsutvalget i Vestre Aker, Yngvar A. Husebye (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2020 kl 19:37

Mange av våre eldste i bydelen husker krigens redsler, og lyden av flyalarmen over Oslo. Noen har mareritt om dette den dag i dag. Nå er vi inne i en annerledes krigslignende situasjon overfor en usynlig fiende, et lite virus som smitter så lett. Det er nesten ikke til å tro. Farligst er det for våre eldste, eller personer med svekkende sykdom.

Det som for noen få uker siden var hverdagslig, som fulle T-banevogner, glade barn i barnehagene og travle skoler er nå som i en annen tidsdimensjon. Tomme skolegårder skriker av stillhet. Vi er alle hjemme. Vi forsøker å jobbe, gjøre lekser, holde dagen i gang. Og mange bare venter, venter på at dette skal gå raskt over.

Det er i krisetider samhold og lojalitet til hverandre er aller viktigst. Vi må gjøre så godt vi kan, og hjelpe hverandre med stort og smått. Bydel Vestre Aker er ganske hardt rammet av koronasmitte, og har vært det i noen uker. Det har nok sammenheng med at vi hadde mange skiglade innbyggere på vinterferietur i Alpene. Smitten er over hele byen, og over hele landet. Og smitten vil fortsette å spre seg en tid, sier ekspertene. Vår felles jobb er å holde oss i ro, og ha begrenset fysisk kontakt med andre. Da vil vi komme over epidemien på en tryggere måte.

Oslo kommune satte raskt krisestab, og alle bydelene det samme. Beredskapsarbeidet betyr kraftige innstramninger og prioriteringer. Men behovene er jo like store som før. Det pågår nå et enormt arbeid i bydelene med å holde omsorgstilbudet i gang. Arbeidsmoralen i bydel Vestre Aker er enestående. Alle ansatte og ledere gjør det de kan for å hjelpe til i en krisesituasjon. Nå har vi barnehageansatte som skolerer seg for å kunne bistå i hjemmehjelpstjenesten. Ledere går selv inn i turnus. Private omsorgsbedrifter gjør det samme, nå trår alle til. Det er også opprettet en feberklinikk for bydelene Frogner, Ullern og Vestre Aker etter avtale med kommunen.

Det het en gang by og land, hand i hand. Nå kan vi kanskje ikke ha så mye håndkontakt, men tiden har vist oss at vi trenger varme hender mer enn noen gang før. Det er inspirerende å se så mange innen helse- og omsorgsfeltet som står på dag og natt. De er virkelig våre helter. Tusen takk!

Yngvar A. Husebye (H)
Bydelsleder, bydel Vestre Aker

Bydel Vestre Aker har opprettet en Seniortelefon, hvor man kan ringe med spørsmål og behov. Telefonnummeret er: 23 68 82 20

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...