Akersposten

Vær obs, ellers blir du en del av den verste krasjstatistikken

OFTEST: Slipp mobiltelefonen og hold øye med veien, særlig på glatta. Foto: Oslo politidistrikt

I våre deler av byen er det mange bratte og glatte veier og mange har opplevd den synkende følelsen i magen når det ikke er noen vei tilbake – bokstavelig talt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2017 kl 16:58

OSLO: Påkjøring bakfra topper alle statistikker når det gjelder antall trafikkulykker. Det viser statistikk fra Statistisk sentralbyrå for 2015, 2016 og første halvdel av 2017. Det forteller Oslopolitiet på sin Facebookside. Det forteller at påkjøring bakfra er et stort problem og du skal ha en svært god forklaring om du skal slippe unne skyldspørsmålet om du er den som står for påkjørselen.

- Faktum er at påkjøring bakfra gjennom mange år står for hele 23 prosent av trafikkulykkene i Oslo. Det er for mye, rett og slett, sier politioverbetjent Frode Andreassen som leder seksjonen trafikk- og sjøtjeneste.

- Det er nødvendigvis ikke de "alvorligste" skadene som oppstår, men de kan føre til langvarige plager for den enkelte og samfunnsmessige konsekvenser med sykehusinnleggelser, medisinering og sykemeldinger. Det handler om nakkeskader, hodeskader og ryggskader. Ofte betegnes disse skadene som "lettere personskader", men det er ofte langt fra tilfelle. I tillegg til tallet 23 prosent, kommer antallet materielle skader ved slike ulykker som nødvendigvis ikke kommer på noen statistikk, fordi materielle skader ikke er rapporteringspliktig til politiet, sier Andreassen.

Påkjøring bakfra skjer i stor grad på inn- og utfartsveier, i rushtiden, og når føreren er uoppmerksom (mobiltelefonbruk) og/eller det er for kort avstand til forankjørende.

Seksjon for trafikk- og sjøtjeneste ved Oslo politidistrikt vil i månedene som kommer ha fokus på nettopp påkjøring bakfra.

Les også:

Har du sjekket fartsgrensen i det siste?

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...