ANNONSE
Annonse
Akersposten

Vær obs, ellers blir du en del av den verste krasjstatistikken

OFTEST: Slipp mobiltelefonen og hold øye med veien, særlig på glatta. Foto: Oslo politidistrikt

I våre deler av byen er det mange bratte og glatte veier og mange har opplevd den synkende følelsen i magen når det ikke er noen vei tilbake – bokstavelig talt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2017 kl 16:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Påkjøring bakfra topper alle statistikker når det gjelder antall trafikkulykker. Det viser statistikk fra Statistisk sentralbyrå for 2015, 2016 og første halvdel av 2017. Det forteller Oslopolitiet på sin Facebookside. Det forteller at påkjøring bakfra er et stort problem og du skal ha en svært god forklaring om du skal slippe unne skyldspørsmålet om du er den som står for påkjørselen.

- Faktum er at påkjøring bakfra gjennom mange år står for hele 23 prosent av trafikkulykkene i Oslo. Det er for mye, rett og slett, sier politioverbetjent Frode Andreassen som leder seksjonen trafikk- og sjøtjeneste.

- Det er nødvendigvis ikke de "alvorligste" skadene som oppstår, men de kan føre til langvarige plager for den enkelte og samfunnsmessige konsekvenser med sykehusinnleggelser, medisinering og sykemeldinger. Det handler om nakkeskader, hodeskader og ryggskader. Ofte betegnes disse skadene som "lettere personskader", men det er ofte langt fra tilfelle. I tillegg til tallet 23 prosent, kommer antallet materielle skader ved slike ulykker som nødvendigvis ikke kommer på noen statistikk, fordi materielle skader ikke er rapporteringspliktig til politiet, sier Andreassen.

Påkjøring bakfra skjer i stor grad på inn- og utfartsveier, i rushtiden, og når føreren er uoppmerksom (mobiltelefonbruk) og/eller det er for kort avstand til forankjørende.

Seksjon for trafikk- og sjøtjeneste ved Oslo politidistrikt vil i månedene som kommer ha fokus på nettopp påkjøring bakfra.

Les også:

Har du sjekket fartsgrensen i det siste?

Følg Akersposten på Facebook