Akersposten

«Vær den første til å smile!»

Smiler: Bjørg Duve, blid journalist.

«Har du erfart hvordan et smil kan forandre dagen?» spør journalist Bjørg Duve

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2019 kl 12:12

Vær den første til å smile!

Uansett.

Har du erfart hvordan et smil kan forandre dagen? Svarer du ja, vet du hva jeg snakker om. Er svaret nei, vil min oppfordring være – prøv det.

Selv om du er i dårlig humør og smilet nærmest er for en grimase å regne, så skjer det noe magisk. Sammentrekningene i ansiktet ditt gir et signal til hjernen om at vi er glade. Det føles bedre og det baner vei for et ordentlig smil. Vi må alltid huske på at kjemien i kroppen er med på å styre våre liv og – ikke minst – hvordan vi har det.

Nå når påsken er over skal du kanskje tilbake til en travel hverdag. Når det går i hundre, ta deg tid til å lukke øynene og smil. Smil til deg selv. Du må gjerne også si: Jeg gjør så godt jeg kan og det må være godt nok. Har påsken fått deg til å føle deg ensom forlatt, da kan du også smile - smile til deg selv og se fram til hverdagene. For mange er hverdagene de beste dagene i livet.

I tillegg – uansett hverdag eller høytid – kan du tenke på et par tre ting som du vet gjør deg glad. Du aner ikke hvor fort dette fyller tankene dine og fortrenger det andre. Musikk kan også gjøre nytten. Musikk påvirker kjemien i kroppen – og, viktigst av alt, du kan selv være en pådriver med hensyn til å ha en god dag, ha et godt liv.

Vær den første til å smile fordi:

  • Smil gir håp og verdighet til en som ikke føler seg sett
  • Smil kan få humøret tilbake hos en som nettopp har kranglet
  • Smil kan gjøre at du selv får en god dag, får et godt liv

Glem aldri å smile! Det ligger en enorm kraft i smilet.

Bjørg Duve
journalist

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...