ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Var bare å pakke bagen og reise hjem

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ser frem til noen dager hjemme på Ris, med gode snøforhold i marka. Nå er det gode resultater i NM som skal sørge for kvalifisering til enkeltdistanser i OL. Foto: Privat

Til tross for god plassering mandag, er Heming-jenta Astrid Uhrenholdt Jacobsen nå hjemme. Her forklarer hun hvorfor.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2018 kl 13:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RIS: Mens de andre kjemper i vind og regn onsdag i Oberstdorf, er Uhrenholdt Jacobsen nå hjemme igjen på Ris. Det til tross for at hun tok en respektabel syvendeplass på jaktstarten mandag, som var den tredje etappen.

Vil kvalifisere seg

– Hvorfor ble det til at du reiste hjem, Astrid?

– Jeg reiste hjem fordi jeg må bruke NM til å kvalifisere meg til distanser i OL. Selv om jeg er tatt ut i troppen, er jeg per nå ikke kvalifisert for noen løp, og det tenker jeg å gjøre noe med, sier hun til Akersposten.

Hun sier at hun har fått beskjed om at de resterende løpene i touren ikke er relevante for kvalifisering til enkeltdistanser i OL.

– Da var det bare å pakke bagen og komme seg hjem. Nå får jeg ti dager hjemme før jeg står på start i NM, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Tror formen er god

Hun sier til Akersposten at hun ikke skal gjøre noe revolusjonerende her hjemme.

– Jeg tror nemlig at formen er ganske god og at det vil komme til syne når jeg nå skal konkurrere i lavlandet igjen, sier Heming-stjernen, som til helgen går Skeikampenrennet.

– Ellers er jeg glad for at det er vinterlig og gode treningsforhold i Oslo. Jeg har nemlig ikke vært hjemme mer enn tre ganger to døgn siden avreise til skisamling i midten av oktober, så det er på tide med litt ro her, sier hun.

LES OGSÅ: Astrid: – Spleis med meg!

Dette kan bli nye Smestad

Følg Akersposten på Facebook