ANNONSE
Annonse

Vannspreder – lov eller ikke?

BARE OM KVELDEN: Vanning i solsteken har ingen effekt, da fordamper vannet uten å trenge ned i bakken.

Varmebølgen fortsetter og plenene trenger vann, men er det fremdeles lov å bruke vannspreder?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2018 kl 21:45

ANNONSE
Annonse

OSLO: På Vann- og avløpsetatens hjemmeside står det ikke noe om forbud mot bruk av for eksempel vannspreder. I Bærum er det for flere dager siden innført restriksjoner, hvor vanningsdatoer følger om du bor på like eller ulike datoer.

- Foreløpig er det ikke snakk om vannrestriksjoner, men vi vurderer situasjonen fra dag til dag. Vi henstiller til forsiktig bruk av vann ved for eksempel hagevanning, hvor vi ber om at man prioriterer blomster og busker og da helst med vannkanne, sier kommunikasjonsrådgiver i Vann- og avløpsetaten, Tone Spieler.

Det er ikke vannmangel det er snakk om, men at alt vann skal gjennom vannbehandlingsanlegget for å bli rent drikkevann, før det så ditribueres videre. Det oppstår kapasitetsproblemer når vannspredere over hele byen sprøyter ut drikkevann med 1000 liter i timen. Dermed vil man i områder oppleve dårligere trykk enn normalt. I verste fall kan vannet bli helt borte enkelte steder.

Dette står på etatens nettside:
Vi ber alle i hele Oslo om å begrense hagevanning og annen unødig vannbruk.
Vannforbruket i Oslo har som følge av det varme været økt betydelig og av den grunn har vi leveringsproblemer i vannforsyningen i enkelte områder av byen. Det høye forbruket fører til en ekstra belastning på forsyningssystemet vårt og flere opplever dårlig trykk.
Årsaken til situasjonen er at vannbehandlingsanleggene våre ikke klarer å produsere vann fort nok og at ledningskapasiteten i enkelte områder ikke er tilstrekkelig for et så stort forbruk.

Se mer info på Vann- og avløpsetatens hjemmeside

Les også:

Om nytt vannbehandlingsanlegg på Huseby

100 000 lastebillass ut fra Huseby

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse