Akersposten

Vannspreder – lov eller ikke?

BARE OM KVELDEN: Vanning i solsteken har ingen effekt, da fordamper vannet uten å trenge ned i bakken.

Varmebølgen fortsetter og plenene trenger vann, men er det fremdeles lov å bruke vannspreder?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2018 kl 21:45

OSLO: På Vann- og avløpsetatens hjemmeside står det ikke noe om forbud mot bruk av for eksempel vannspreder. I Bærum er det for flere dager siden innført restriksjoner, hvor vanningsdatoer følger om du bor på like eller ulike datoer.

- Foreløpig er det ikke snakk om vannrestriksjoner, men vi vurderer situasjonen fra dag til dag. Vi henstiller til forsiktig bruk av vann ved for eksempel hagevanning, hvor vi ber om at man prioriterer blomster og busker og da helst med vannkanne, sier kommunikasjonsrådgiver i Vann- og avløpsetaten, Tone Spieler.

Det er ikke vannmangel det er snakk om, men at alt vann skal gjennom vannbehandlingsanlegget for å bli rent drikkevann, før det så ditribueres videre. Det oppstår kapasitetsproblemer når vannspredere over hele byen sprøyter ut drikkevann med 1000 liter i timen. Dermed vil man i områder oppleve dårligere trykk enn normalt. I verste fall kan vannet bli helt borte enkelte steder.

Dette står på etatens nettside:
Vi ber alle i hele Oslo om å begrense hagevanning og annen unødig vannbruk.
Vannforbruket i Oslo har som følge av det varme været økt betydelig og av den grunn har vi leveringsproblemer i vannforsyningen i enkelte områder av byen. Det høye forbruket fører til en ekstra belastning på forsyningssystemet vårt og flere opplever dårlig trykk.
Årsaken til situasjonen er at vannbehandlingsanleggene våre ikke klarer å produsere vann fort nok og at ledningskapasiteten i enkelte områder ikke er tilstrekkelig for et så stort forbruk.

Se mer info på Vann- og avløpsetatens hjemmeside

Les også:

Om nytt vannbehandlingsanlegg på Huseby

100 000 lastebillass ut fra Huseby

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...