ANNONSE
Annonse
Akersposten

Vandaler har sagd ned juletreet på Lysejordet – for fjerde året på rad

For fjerde året på rad er juletreet brutalt sagd ned. De tre tidligere årene har juletreet vært stort. I år valgte Lysejordet skole et langt mindre tre, for at det kanskje skulle få stå i fred. Foto: Lysejordet skole

De tre foregående årene har det store, stolte juletreet på Lysejordet skole, brutalt blitt utsatt for vandaler, som har sagd ned treet. I år satset de på et mindre tre, men det fikk heller ikke stå i fred. Fredag morgen var det også sagd ned.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2016 kl 09:03

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LYSEJORDET: Lysejordet skole går fredag formiddag ut med en melding, hvor det kommer frem at juletreet deres i skolegården, er angrepet av vandaler og sagd ned for fjerde året på rad. Nå oppfordrer de gjerningsmannen til å melde seg med følgende melding:

«Til deg eller dere som har saget ned juletreet vårt i natt. Nå er det 4. året på rad at dette skjer, og ja, vi blir både sinte og lei oss av dette. Mest av alt... blir vi maktesløse fordi vi ser hvor mye dette treet betyr for de 560 elevene som går på Lysejordet, som er stolte av skolen og juletreet sitt, og som blir skremte av at noen kan gjøre en slik aggressiv handling mot dem med fullt overlegg. Julen betyr SÅ mye for dem.

Vi er ikke opptatte av straff. Men vi ønsker at du eller dere som har gjort dette, skal få en sjanse til å gjøre dette godt igjen. Vi oppfordrer derfor til å ta kontakt med oss (send e-post til karoline.hoel@ude.oslo.kommune.no) , så kan vi snakke sammen om hvordan det kan løses. Dette har aldri vært en morsom skøyerstrek – men nå vil vi uansett at det skal stoppe. For godt.

Og til alle som leser dette: Vær så snill å dele det, slik at sjansen for at vi treffer riktig person med innlegget, blir så stor som mulig.

Hilsen oss på Lysejordet skole»

Barn gråter

– Vi er veldig lei oss. Flere av barna gråter i dag. Dette treffer dem midt i følelsen av tradisjon. Det er veldig ugreit, sier rektor Ellen Bergsland til Akersposten.no.

– Forskjellen i år at nå ble det tatt så tidlig. Før har vi alltid kunnet gå rundt juletreet fredag før jul. Nå satte det opp onsdag, og så ble det tatt torsdag, sier rektor, som ikke tror dette er en anti-juledemonstrasjon.

– Men det er uansett veldig aggressivt, sier hun.

Les også:

Trusselen om å rive ballettskolen har fått nye og gamle venner på tåspissene

Hvem var englene som hjalp Knut?

Vil fortette rundt Smestad t-banestasjon inntil 100 meter

Neste stasjon: Tryvann

Aktivitetsskolen på Lilleaker samlet penger til hjemløs julefeiring

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord