Akersposten

Vandaler har sagd ned juletreet på Lysejordet – for fjerde året på rad

For fjerde året på rad er juletreet brutalt sagd ned. De tre tidligere årene har juletreet vært stort. I år valgte Lysejordet skole et langt mindre tre, for at det kanskje skulle få stå i fred. Foto: Lysejordet skole

De tre foregående årene har det store, stolte juletreet på Lysejordet skole, brutalt blitt utsatt for vandaler, som har sagd ned treet. I år satset de på et mindre tre, men det fikk heller ikke stå i fred. Fredag morgen var det også sagd ned.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.12.2016 kl 09:03

LYSEJORDET: Lysejordet skole går fredag formiddag ut med en melding, hvor det kommer frem at juletreet deres i skolegården, er angrepet av vandaler og sagd ned for fjerde året på rad. Nå oppfordrer de gjerningsmannen til å melde seg med følgende melding:

«Til deg eller dere som har saget ned juletreet vårt i natt. Nå er det 4. året på rad at dette skjer, og ja, vi blir både sinte og lei oss av dette. Mest av alt... blir vi maktesløse fordi vi ser hvor mye dette treet betyr for de 560 elevene som går på Lysejordet, som er stolte av skolen og juletreet sitt, og som blir skremte av at noen kan gjøre en slik aggressiv handling mot dem med fullt overlegg. Julen betyr SÅ mye for dem.

Vi er ikke opptatte av straff. Men vi ønsker at du eller dere som har gjort dette, skal få en sjanse til å gjøre dette godt igjen. Vi oppfordrer derfor til å ta kontakt med oss (send e-post til karoline.hoel@ude.oslo.kommune.no) , så kan vi snakke sammen om hvordan det kan løses. Dette har aldri vært en morsom skøyerstrek – men nå vil vi uansett at det skal stoppe. For godt.

Og til alle som leser dette: Vær så snill å dele det, slik at sjansen for at vi treffer riktig person med innlegget, blir så stor som mulig.

Hilsen oss på Lysejordet skole»

Barn gråter

– Vi er veldig lei oss. Flere av barna gråter i dag. Dette treffer dem midt i følelsen av tradisjon. Det er veldig ugreit, sier rektor Ellen Bergsland til Akersposten.no.

– Forskjellen i år at nå ble det tatt så tidlig. Før har vi alltid kunnet gå rundt juletreet fredag før jul. Nå satte det opp onsdag, og så ble det tatt torsdag, sier rektor, som ikke tror dette er en anti-juledemonstrasjon.

– Men det er uansett veldig aggressivt, sier hun.

Les også:

Trusselen om å rive ballettskolen har fått nye og gamle venner på tåspissene

Hvem var englene som hjalp Knut?

Vil fortette rundt Smestad t-banestasjon inntil 100 meter

Neste stasjon: Tryvann

Aktivitetsskolen på Lilleaker samlet penger til hjemløs julefeiring

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...