ANNONSE
Annonse
Akersposten

Uvanlige tider ga en helt uvanlig 100-årsfest for Aase

Jenny Jensen varmet i gråværet utenfor Vinderenhjemmet da Aase (til høyre) ble feiret. Foto: Fredrik Eckhoff

Aase (100) ikke kunne feires på vanlig vis på grunn av korona-viruset. Men feiring ble det det!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2020 kl 13:21

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VINDERENHJEMMET: Selv om det ikke er helt uvanlig at en beboer runder 100 år på Vinderenhjemmet, skjer det ikke hver dag! Både ansatte, beboere og familie at det var litt trist om 100-årsdagen til Aase Eriksen nærmest måtte forbigås i stillhet.

– Da fant vi på at vi skulle arrangere en utendørskonsert med Jenny Jensen. Vi tenkte at hun passer veldig bra, sier institusjonsleder på Vinderenhjemmet, Lena Sand. – Vi feirer jo alltid 100-årsdager, men vi har ikke gjort det på denne måten før.

– Da tar vi med noen av beboerne ut i friluft, og så kan andre få med seg konserten på terrassene eller fra vinduene sine. Vi passer på at de står med litt avstand imellom, sier Sand. – Situasjonen er jo nå annerledes. Hun kan ikke få besøk av familien sin, og hun kan ikke være med hjem til dem. Jeg tror mange vil sette pris på dette.

Jenny Jensen sang bursdagssang, med hjelp fra flere:
(Saken fortsetter under videoen.)

Jenny Jensen sang bursdagssang for Aase.

– Litt rørt

Søndag formiddag var danseband-dronningen Jenny Jensen på plass med mikrofon og musikk. Hun åpnet med å få med de fremmøtte fra familien, beboere og ansatte på bursdagssangen, mens hedersgjesten Aase kom ut.

Så gikk det slag i slag med kjente toner, «Rosegarden», «Do-re-mi», «Voi voi» og «Save all your kisses» var blant slagerne som fikk unge og eldre til å nynne med.

– Det hadde jo vært hyggelig om det hadde vært en vanlig feiring, men dette er veldig fint, sier Fridtjof Heyerdahl, som er en av de mange som kaller Aase for Tante Aase.

– Men hun er vel egentlig en grandtante for meg, sier han og forteller at grandtanten hans har bodd blant annet på Nordberg og Midtstuen i løpet av sitt lange liv.

– Jeg blir litt rørt, jeg, sier Lena Sand, mens Jenny Jensen synger, og familien vaier med flagg, og mange synger med - til ære for Aase, som fyller 100.

Jenny Jensen sang "Do-re-mi":

Litt Jahn Teigen passer alltid når det er bursdag.

Nær familie satte stor pris på at Aase ble gjort stas på, selv om dette måtte bli på utsiden av Vinderenhjemmet – og med tilstrekkelig korona-avstand. Noen kunne da også stå litt tettere sammen, da de er i nær familie.

Leder for Vinderenhjemmet Lena Sand.