Akersposten

«Utviklingen i Osloskolen»

"Bestum skole trygt kan holde på sine glimrende lærere," skriver Simen Gan Schweder.

«Omfordeling havner jo nettopp om å gi barn og unge LIKERE muligheter!»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2018 kl 12:55

Tilsvar til «Hårreisende manipulering av tall», Akersposten, 4. april.

På budsjettene til Bestum skole, som var blant de som ble rammet hardest av omfordelingen, er det lite tegn til endring på grunn av omfordelingsmodellen. Budsjettet er høyere for 2018 enn det var for f. eks 2015 selv om det har blitt færre elever.

Når Deloitte trekkes frem som sannhetsvitne på de grusomheter Oslo vest skolene må tåle, må det legges til at de stort sett støtter samtlige av omfordelingsreformene som SV/AP-bystyret har gjennomført. Det som kritiseres er den lave satsen pr. elev på en del vestkantskoler, men det er altså arvet fra Høyre-bystyret i forrige periode som med et budsjettteknisk dolkestøt senket elevkompensasjonen til 80 % av kostnadene.

Mot regjeringens vilje ble Krf’s forslag om lærernorm nylig stemt gjennom på stortinget. For Bestum skole vil dette medføre om lag 6 nye lærerstillinger, og i påvente av at regjeringen skal implementere Stortingets vilje har byrådet forskuttert deler av dette slik at Bestum skole trygt kan holde på sine glimrende lærere.

SV/AP/MDG-bystyret har i tillegg som uttalt mål å øke antall lærerstillinger i Oslo skolen med 200 innen valget, vi er godt i rute med dette. Det er litt uklart hva overskriften «Hårreisende manipulering av tall» referer til, kan det være det at Høyre endelig har funnet litt ekstra penger til skolene i sine fiktive budsjetter? Nei, ved nærmere ettersyn ser vi at dette er penger de tar fra gratis AKS, et av de mest vellykkede prosjektene i Oslo-skolen de siste årene.

«Adresse bør ikke ha noe å si for hvilken utdannelse man får» sier Husebye, så da kan man jo ta en rask titt på de nasjonale prøver, og jammen finner man ikke store forskjeller på resultater avhengig av adresse. F. eks har Bestum skole en score på 61 i regning, Vinderen har 57, mens de som kommer best ut av omfordelingen f.eks Haugenstua og Lindeberg har hhv. 48 og 44.

Og hvor mange elever sliter? På Bestum og Vinderen er hhv 15 % og 10 % på laveste nivå i regning, mens Vestli og Gamlebyen begge ligger på omlag 45 %. Omfordeling havner jo nettopp om å gi barn og unge LIKERE muligheter! Det er det SV's byråd for oppvekst og utdanning utøver i bystyret!

Simen Gan Schweder
Ullern SV

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...