Akersposten

Utsultet og på jakt etter mat

Erik Brenna har filmet grevlingen i hagen. Bymiljøetaten i Oslo melder om mye sulten grevling for tiden. Foto: Skjermdump

«Nå for tiden er det mange som ringer oss med spørsmål om grevling som graver i hagen.» Det skriver Bymiljøetaten, som melder om stor grevling-aktivitet i Oslos hager.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2018 kl 16:27

OSLO: «Den ekstremt tørre og varme sommeren har vært krevende for de ville dyra vi deler byen vår med, og grevlingen er ikke et unntak. Vanligvis kan grevlingen meske seg med meitemark, brunsnegler og annet snask den finner på sin vei, men det tørre været har gjort matsøket langt vanskeligere. Meitemarken kryper langt ned i den uttørkede og harde jorda, og brunsneglene har glimret med sitt fravær (bra for hageeierne, men ikke for grevlingen).»

I 2017 skrev Akersposten om katten Petra ble skambitt av grevling]Petra på Røa som ble skambitt av grevling i naboens hage. Nå er det altså enda større sjanse for at grevlingen rusler rundt i ditt nabolag.

Dette skriver Bymiljøetaten på Facebook, der de har lagt ut en video filmet av Erik Brenna.

Etaten skriver videre:
#Utsultet og på jakt etter mat
«Nå som temperaturen er noe kjøligere, tror grevlingen at vinteren er på vei. Etter en særdeles mager sommer er den nå fullstendig utsultet, og på desperat leting etter mat. Vi oppfordrer derfor alle som har sett spor etter grevlingens nattlige arbeider i hagen om å være overbærende med den. Trolig vil det være over innen få uker.

Hvordan bidra til en sulten bygrevling?

Du kan bidra til grevlingen med å la den få lovt til å boltre seg natterstid i din hage, det er faktisk til stor hjelp. Ønsker du å hjelpe grevlingen ytterligere, kan du la nedfallsfrukt ligge og sørge for at hagen ikke er fullt så velstelt som du helst skulle hatt den.
Aktiv mating er ikke noe vi oppfordrer til, med mindre man ønsker faste nattlige besøk i hagen.

Dersom grevlingen lager hull i plenen din har du trolig oldenborrelarver i plenen, en av grevlingens livretter. Grunnen til at det er mye av oldenborrelarven er den ekstremt tørre og varme sommeren som har skapt gode vekstforhold for denne type larve.»

LES OGSÅ: Petra ble skambitt av grevling

Her kan du se Erik Brennas video på Facebook.

Millionbil søkk borte

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...