Akersposten

– Urettferdig at vi nå skal straffes igjen

Restaurantsjef Walter Kieliger ser ingen rettferdighet i at kafeen hans på Frognerseteren Restaurant ikke får tilbake skjenkebevilling for alkohol når Oslo igjen åpner for alkoholservering fra onsdag. Foto: Fredrik Eckhoff

Når Oslo åpner for alkoholservering igjen på serveringssteder onsdag 6. mai, faller kafeen på Frognerseteren utenfor regelverket. - Urettferdig og urimelig, sier restaurantsjef Walter Kieliger, som får støtte fra Aina Stenersen (Frp), leder av Helse- og sosialutvalget i bystyret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2020 kl 15:27

FROGNERSETEREN: Akersposten skrev nylig om at omsetningen har gått ned rundt 70 prosent på Frognerseteren etter at alkoholforbudet slo inn i mars. Restaurantdelen, Finstua, måtte stenge, mens kafédelen, Seterstua, holder åpent. Men altså uten alkoholservering.

Sist uke kom byrådet med det som mange ser på som en gladmelding, nemlig at det åpnes igjen for alkoholservering i Oslo. Det gjør at restaurantsjef Walter Kieliger igjen kan åpne Finstua, men de som ønsker å ta en øl eller et glass vin i kafeen mens de nyter utsikten over Oslo, kan glemme det foreløpig.

Her har Oslo lagt inn et krav som kafeen ikke kan følge. På Seterstua er nemlig systemet slik at man bestiller og betaler mat og drikke inne og tar den med seg til bordet.

Strengere i Oslo

– Den nasjonale veilederen har sagt at man skal ha matservering til alkhol, og nå byrådet i Oslo en egen veileder som sier at nå er det krav om bordservering. Det kan man ikke gjøre på vår kafé, sier Kieliger, som ikke ser noen større smitterisiko i at gjestene bærer med seg drikkevarene til bordet selv.

– Dette er totalt urettferdig og urimelig, sier han og forteller at han nå har sendt brev til Næringsetaten hvor han skisserer en løsning hvor man bestiller og betaler ved kassen, og at servitører serverer alkoholen ved bordet.

– Det er urettferdig at vi nå skal få straffes igjen. Det er de som tidligere ikke har overholdt regelverket, som bør straffes, ikke vi, sier han.

Aina Stenersen (Frp), leder for bystyrets Helse- og sosialutvalg, støtter Frognerseteren Restaurant og har tatt opp saken. Foto: Privat

Utvalgsleder tar opp spørsmålet

Aina Stenersen (Frp), leder for bystyrets Helse- og sosialutvalg, har stor forståelse for at Kieliger er frustrert over at hans kafé er blant få som onsdag ikke igjen kan tilby gjestene alkohol.

– Vi i Frp sier klart fra til byrådet at Frognerseteren må få tillatelse på skjenking. De nasjonale retningslinjene sier ingenting om kravene som byrådet har skissert opp, og det nasjonale kravet med matservering tilfredsstiller Frognerseteren, sier Stenersen til Akersposten.

– På Frognerseteren følger de de nasjonale retningslinjene. Man må ha like retningslinjer. Nå er det ulikt fra Oslo til andre byer, sier hun.

Stenersen er ikke i tvil om at de på kafeen på Frognerseteren Restaurant skal klare å følge sikre rutiner.

– De har god kontroll og lang erfaring. Jeg ser ingen grunn til at dette utgjør noen større smittefare, sier Stenersen, som nå har stilt et skriftlig spørsmål til byrådet, der hun ber om at Frognerseteren igjen skal få serverer alkohol i kafeen.

I bystyremøtet torsdag 7. mai vil Stenersen følge opp med muntlig spørsmål om saken.

– De er rammet av et urettferdig regelverk, og det kan vi ikke ha, sier hun.

Glad for restaurantåpning

Til tross for at kafeen på Frognerseteren er rammet av de ekstra strenge kravene i Oslo, kan Walter Kieliger altså nå melde at restauranten Finstua gjenåpner onsdag. Her er det bestilling og servering ved bordene, så da kan alkohol igjen serveres.

LES OGSÅ: – Jeg lar ikke dette knekke meg

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...