ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Urettferdig at vi nå skal straffes igjen

Restaurantsjef Walter Kieliger ser ingen rettferdighet i at kafeen hans på Frognerseteren Restaurant ikke får tilbake skjenkebevilling for alkohol når Oslo igjen åpner for alkoholservering fra onsdag. Foto: Fredrik Eckhoff

Når Oslo åpner for alkoholservering igjen på serveringssteder onsdag 6. mai, faller kafeen på Frognerseteren utenfor regelverket. - Urettferdig og urimelig, sier restaurantsjef Walter Kieliger, som får støtte fra Aina Stenersen (Frp), leder av Helse- og sosialutvalget i bystyret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2020 kl 15:27

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

FROGNERSETEREN: Akersposten skrev nylig om at omsetningen har gått ned rundt 70 prosent på Frognerseteren etter at alkoholforbudet slo inn i mars. Restaurantdelen, Finstua, måtte stenge, mens kafédelen, Seterstua, holder åpent. Men altså uten alkoholservering.

Sist uke kom byrådet med det som mange ser på som en gladmelding, nemlig at det åpnes igjen for alkoholservering i Oslo. Det gjør at restaurantsjef Walter Kieliger igjen kan åpne Finstua, men de som ønsker å ta en øl eller et glass vin i kafeen mens de nyter utsikten over Oslo, kan glemme det foreløpig.

Her har Oslo lagt inn et krav som kafeen ikke kan følge. På Seterstua er nemlig systemet slik at man bestiller og betaler mat og drikke inne og tar den med seg til bordet.

Strengere i Oslo

– Den nasjonale veilederen har sagt at man skal ha matservering til alkhol, og nå byrådet i Oslo en egen veileder som sier at nå er det krav om bordservering. Det kan man ikke gjøre på vår kafé, sier Kieliger, som ikke ser noen større smitterisiko i at gjestene bærer med seg drikkevarene til bordet selv.

– Dette er totalt urettferdig og urimelig, sier han og forteller at han nå har sendt brev til Næringsetaten hvor han skisserer en løsning hvor man bestiller og betaler ved kassen, og at servitører serverer alkoholen ved bordet.

– Det er urettferdig at vi nå skal få straffes igjen. Det er de som tidligere ikke har overholdt regelverket, som bør straffes, ikke vi, sier han.

Aina Stenersen (Frp), leder for bystyrets Helse- og sosialutvalg, støtter Frognerseteren Restaurant og har tatt opp saken. Foto: Privat

Utvalgsleder tar opp spørsmålet

Aina Stenersen (Frp), leder for bystyrets Helse- og sosialutvalg, har stor forståelse for at Kieliger er frustrert over at hans kafé er blant få som onsdag ikke igjen kan tilby gjestene alkohol.

– Vi i Frp sier klart fra til byrådet at Frognerseteren må få tillatelse på skjenking. De nasjonale retningslinjene sier ingenting om kravene som byrådet har skissert opp, og det nasjonale kravet med matservering tilfredsstiller Frognerseteren, sier Stenersen til Akersposten.

– På Frognerseteren følger de de nasjonale retningslinjene. Man må ha like retningslinjer. Nå er det ulikt fra Oslo til andre byer, sier hun.

Stenersen er ikke i tvil om at de på kafeen på Frognerseteren Restaurant skal klare å følge sikre rutiner.

– De har god kontroll og lang erfaring. Jeg ser ingen grunn til at dette utgjør noen større smittefare, sier Stenersen, som nå har stilt et skriftlig spørsmål til byrådet, der hun ber om at Frognerseteren igjen skal få serverer alkohol i kafeen.

I bystyremøtet torsdag 7. mai vil Stenersen følge opp med muntlig spørsmål om saken.

– De er rammet av et urettferdig regelverk, og det kan vi ikke ha, sier hun.

Glad for restaurantåpning

Til tross for at kafeen på Frognerseteren er rammet av de ekstra strenge kravene i Oslo, kan Walter Kieliger altså nå melde at restauranten Finstua gjenåpner onsdag. Her er det bestilling og servering ved bordene, så da kan alkohol igjen serveres.

LES OGSÅ: – Jeg lar ikke dette knekke meg

Følg Akersposten på Facebook