Akersposten

– Uønskede guttegjenger er blitt et problem

Gjenger med gutter helt ned i 11-12-årsalder oppholder seg i Njårdhallen, uten å ha noe der å gjøre. Det har blitt et problem, ifølge daglig leder i Njård, Marianne Holen (innfelt). Foto: Fredrik Eckhoff

Gjentatte besøk av ungdommer som ikke har noe der å gjøre, skaper problemer for Njård. Det har også vært tilfeller av tyverier og hærverk. Nå vurderer idrettslaget hvilke tiltak de skal iverksette.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2019 kl 18:51

MAKRELLBEKKEN: «Vi opplever dessverre i perioder at det kommer besøk av guttegjenger inn i Njårdhallen som egentlig ikke har noe der å gjøre. Dette skjedde sist gang i forrige uke. I de periodene de er blitt observert har vi også fått meldinger fra enkelt medlemmer om at de har blitt frastjålet verdisaker fra garderober»

Det skriver daglig leder i Njård, Marianne Holen, i en e-post til alle Njårds medlemmer fredag morgen. Hun skriver også at besøkene gjerne skjer sent på kvelden eller i helgene.

Ubehagelige opplevelser

Njårdhallen har felles inngang med treningssenteret SATS, og i hallen er det enkel tilgang til garderober, tennisbaner og turnhall.

Til Akersposten sier Holen at uønskede ungdommer har blitt et problem og at de har hatt en rekke ubehagelige opplevelser rundt guttegjengene. Blant annet har de tatt seg inn i turnhallen på tidspunkter hvor hallen står ledig mellom treningsperiodene. På grunn av at andre deler av hallen er åpen, som tennisbaner og RG-hall, er det ikke mulig å stenge av turnhallen.

– Vi har også opplevd at guttegjenger har nektet å forlate turnhallen når det er organisert trening i lokalet, sier Holen

Hun sier at de også har opplevd hærverk, blant annet på løypemaskinen som står parkert på utsiden av hallen.

Njård har vært i kontakt med politiet på Majorstuen, som har gitt idrettslaget råd og tips om hvordan de skal håndtere situasjonen.

Holen skriver i e-posten til medlemmene: «Vi følger med på dette og vil fortløpende vurderer alternative løsninger for å kunne unngå at dette skjer. Vi har kontaktet politiet og fått råd, og vi ber våre trenere følge godt med og bortvise disse gjengene om de kommer inn i hallen.»

– Vi har også gitt våre trenere beskjed om å ringe politiet om ungdommene ikke forlater hallen, sier hun.

Vakthold?

Mer eller mindre åpne idrettshaller er vanlig mange steder, men på Njård må det kanskje gjøres endringer på denne praksisen. En mulighet er å innføre vakthold.

– Å ha vakt på ettermiddag, kvelder og i helgene er noe vi kommer til å vurdere fortløpende, men de pengene må vi jo ta fra et sted. En annen mulighet er å vurdere å innføre en ordning hvor medlemmer og unge medlemmers foreldre blir involvert i en vaktordning, rett og slett en dugnad, sier Holen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...