ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Uønskede guttegjenger er blitt et problem

Gjenger med gutter helt ned i 11-12-årsalder oppholder seg i Njårdhallen, uten å ha noe der å gjøre. Det har blitt et problem, ifølge daglig leder i Njård, Marianne Holen (innfelt). Foto: Fredrik Eckhoff

Gjentatte besøk av ungdommer som ikke har noe der å gjøre, skaper problemer for Njård. Det har også vært tilfeller av tyverier og hærverk. Nå vurderer idrettslaget hvilke tiltak de skal iverksette.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2019 kl 18:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MAKRELLBEKKEN: «Vi opplever dessverre i perioder at det kommer besøk av guttegjenger inn i Njårdhallen som egentlig ikke har noe der å gjøre. Dette skjedde sist gang i forrige uke. I de periodene de er blitt observert har vi også fått meldinger fra enkelt medlemmer om at de har blitt frastjålet verdisaker fra garderober»

Det skriver daglig leder i Njård, Marianne Holen, i en e-post til alle Njårds medlemmer fredag morgen. Hun skriver også at besøkene gjerne skjer sent på kvelden eller i helgene.

Ubehagelige opplevelser

Njårdhallen har felles inngang med treningssenteret SATS, og i hallen er det enkel tilgang til garderober, tennisbaner og turnhall.

Til Akersposten sier Holen at uønskede ungdommer har blitt et problem og at de har hatt en rekke ubehagelige opplevelser rundt guttegjengene. Blant annet har de tatt seg inn i turnhallen på tidspunkter hvor hallen står ledig mellom treningsperiodene. På grunn av at andre deler av hallen er åpen, som tennisbaner og RG-hall, er det ikke mulig å stenge av turnhallen.

– Vi har også opplevd at guttegjenger har nektet å forlate turnhallen når det er organisert trening i lokalet, sier Holen

Hun sier at de også har opplevd hærverk, blant annet på løypemaskinen som står parkert på utsiden av hallen.

Njård har vært i kontakt med politiet på Majorstuen, som har gitt idrettslaget råd og tips om hvordan de skal håndtere situasjonen.

Holen skriver i e-posten til medlemmene: «Vi følger med på dette og vil fortløpende vurderer alternative løsninger for å kunne unngå at dette skjer. Vi har kontaktet politiet og fått råd, og vi ber våre trenere følge godt med og bortvise disse gjengene om de kommer inn i hallen.»

– Vi har også gitt våre trenere beskjed om å ringe politiet om ungdommene ikke forlater hallen, sier hun.

Vakthold?

Mer eller mindre åpne idrettshaller er vanlig mange steder, men på Njård må det kanskje gjøres endringer på denne praksisen. En mulighet er å innføre vakthold.

– Å ha vakt på ettermiddag, kvelder og i helgene er noe vi kommer til å vurdere fortløpende, men de pengene må vi jo ta fra et sted. En annen mulighet er å vurdere å innføre en ordning hvor medlemmer og unge medlemmers foreldre blir involvert i en vaktordning, rett og slett en dugnad, sier Holen.