ANNONSE
Annonse
Akersposten

- Unødvendig og hensynsløst av Selvaag

ÅPNE OPP! Det er beskjeden fra Margrethe Geelmuyden til Selvaag. Foto Kikutkollen: Vidar Bakken

Kikkutkollen ved siden av Munchs atelier på Hoff er et av få friområder som folk i denne delen av byen har tilgang til. Selvaag har stengt av hele området på grunn av en mur som ikke er tilstrekkelig sikret.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2020 kl 17:32

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

EKELY/HOFF: Det vakte oppsikt i nabolaget da Selvaag gjerdet inn hele Kikkutkollen med låste porter.

Ta samfunnsansvar

- Det er unødvendig og hensynsløst av Selvaag å stenge av hele Kikkutkollen fordi en mur skal repareres innen juni. Ikke minst er det dårlig gjort i disse koronatider når folk har et ekstra behov for friområder i nærområdet, sier medlem av bydelsutvalget og nestleder i kultur- og oppvekstkomiteen, Margrethe Geelmuyden (V).

Stengingen av kollen skjedde 30. januar og vil ifølge Selvaag være stengt hele våren.

Les saken: Friområdet kan bli stengt av i flere måneder

- Nærområdet består jo ikke minst av mennesker som har kjøpt sine boliger av Selvaag. Da burde boligbygger Seelvaag ha anstendighet nok til å tilrettelegge Kikkutkollen slik at folk kan bruke den. Vi forventer at Oslos største utbyggere tar sitt samfunnsansvar på alvor.

Les også: Grunneier må fjerne dette stengselet

ET LITE OMRÅDE: Det er her at en del av den gamle muren må sikres. Foto: Vidar Bakken

– Holder ikke

Akersposten skrev om saken 24. februar, hvor vi blant annet ville vite hvorfor hele området måtte stenges av på grunn av et lite område med mur var i ferd med å rase ut. Se faktaboks.

Selvaag henviste i februar til at dette er privat eiendom og at området er midlertidig avsperret etter pålegg fra Oslo kommune. Akersposten ville vite hvorfor hele området måtte sperres av, når Plan- og bygningsetaten i pålegget ber om istandsetting av mur og lystgrotte. Kan ikke dette området sikres uten å sperre av hele kollen? Svaret var på nytt: «Vi minner nok en gang om at dette er privat eiendom.»

- Det holder ikke. Jeg vil løfte fram denne saken i bydelsutvalget og be Oslo kommune om å engasjere seg. Bydelspolitikerne i Ullern er alle opptatt av at de få friområdene vi har i bydelen er tilgjengelige, og særlig i disse tider, sier Geelmuyden.

Akersposten har sendt følgende spørsmål til Selvaags kontaktperson, Christian Bentzen:

Margrethe Geelmuyden i bydelsutvalget i Bydel Ullern kaller stengningen av Kikkutkollen for unødvendig og hensynsløst, særlig i disse tider hvor folk har økende behov tilgang til grøntområder. Hun vil ta saken opp politisk med bydelen og Oslo kommune. Vil Selvaag vurdere å åpne opp kollen for publikum gjennom å sikre det lille området som pålegget fra PBE omtaler?

PÅLEGGET:

I oktober 2019 sendte Plan- og bygningsetaten varsel om pålegg til Selvaag/Mallin Eiendom, hvor det ble påpekt tørrsteinsmuren ved stien som leder mot lystgrotten er preget av forfall og større steiner har rast ut.

Det skjedde lite før selve pålegget om utbedring blir sendt ut 9. januar i år med frist for istandsetting innen 1. april og 40 000 kroner i tvangsmulkt om ikke dette utføres innen fristen. PBE skriver blant annet: «Støttemur som leder mot lystgrotten er i forfall, og løse steiner raser ut. Vi mener at løse steiner kan utgjøre en fare for forbipasserende på stien og i grotten. Som eiere av den aktuelle eiendommen er dere lovpålagt å holde den i en slik stand at det ikke oppstår fare.»

Siden har Selvaag bedt om at på grunn av stort arbeidspress og dialog med Byantikvaren ville de ha utsatt fristen til 1. juni. Det ble innvilget av PBE.

Følg Akersposten på Facebook