Akersposten

– Unngå traumatiske barndomsminner på skitur!

Når poden blir litt sliten på skituren, er det bare å sette sammen den to kilo tunge Skeasy, som lanseres i disse dager. Foto: Privat

– Skeasy gjør langrenn for familier med småbarn enklere og bedre, sier oppfinneren, Røa-mannen Geir Ståle Kleppe. Nå har han startet crowdfunding for sitt helt nye produkt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2018 kl 13:43

RØA/KRAGSKOGEN: Ideen ble unnfanget allerede i 2002, da sønnen Sondre var to år, og de skulle ut på luftetur.

Klassisk turavslutning

– Været var dårlig med snø på bakken og regn i luften, men valget falt likevel på en liten skitur. Vi startet ved klubbhuset på golfbanen på Bogstad, med mål om å krysse golfbanen. Føret var isete, og motivasjonen hos den minste var preget av det grå været med yr i luften. Etter en kort stund ville han ikke mer, sier Kleppe.

Mange foreldre nikker nok gjenkjennende når Kleppe forteller at resten av turen gikk med til å bære gutten, skiene og stavene, og samtidig streve seg hjemover på en våt og isete løype.

– I det øyeblikk fikk jeg idéen om en sammenleggbar sak, som kunne monteres på barnets ski, sier Kleppe. Han har eksperimentert med gardinstenger og gaffateip hjemme i stuen på Kragskogen, mens Sondre har vært testpilot.

Lanseres nå

Årene gikk og Geir Ståle Kleppe fortsatte i fulltidsjobb som sivilingeniør og produktutvikler i oljebransjen, med for lite tid til å utvikle idéen om Skeasy videre. Under nedgangen i oljebransjen i 2016, valgte Geir Ståle å ta ny sats og etablerte selskapet Utsudr AS, med den sammenleggbare sleden, Skeasy, som det første produktet.

Saken fortsetter under bildet.

Slik ser Skeasy ut i montert tilstand.

– En funksjonell prototype av Skeasy er designet og laget, og testing ble fullført i 2017 med vellykket resultat. Prosjektet fikk støtte fra Innovasjon Norge, og samarbeid ble etablert med en barnevognfabrikk for produksjon av produktet. Patentsøknad er innlevert, sier han.

Produktet blir nå lansert på DnB's folkefinasiering, Startskudd, onsdag 7. mars. Nettsiden skeasy.no med nettbutikk kommer også på plass i løpet av vinteren 2018, ifølge Kleppe.

Sikrere enn å ha barna på ryggen

Slik beskriver Kleppe sin oppfinnelse: – Skeasy passer for barn som har vokst ut av pulken og skal gå litt eller mye selv. Typisk for alder fra 2 til 6-7 år med vekt opp til 25 kilo. Den er et sikrere alternativ enn å ha barnet på ryggen, på skuldrene eller mellom beina i unnarenn, sier han.

Han forteller at Skeasy har høy rygg med håndtak for god kontroll i nedoverbakke. Med Skeasy kan du stå bak eller på siden og kontrollere fart og retning.

– Barna bidrar også med balanse og bremsing med hendene og hælene i krevende terreng. Skeasy må selvsagt likevel brukes med forstand, både når det gjelder fart og terreng. Det er med overlegg ikke inkludert sikkerhetsbelte på sleden, da det er bedre å være fri enn å sitte fast i sleden dersom den skulle velte. I utgangspunktet er barnet kledd for været, og går selv, sier han. – Foreldre må selvsagt være oppmerksom på barnet dersom det skal sitte på sleden over lengre tid, og bruk teppe eller varmepose for å holde varmen, etter hva forholdene krever.

Ber om støtte

Det koster penger å utvikle et produkt, og Geir Ståle Kleppe, som med årene har forflyttet seg fra Kragskogen til Nordengveien på Røa, oppfordrer folk til å gå inn på Startskudd.no og støtte prosjektet Skeasy. Det kan man også bestille et eksemplar eller flere.

– De kan leveres allerede i månedsskiftet mars/april til dem som er tidligst ute med bestilling, sier den kreative Røa-mannen.

LES OGSÅ: – Vi sliter med å holde den dårlige veistandarden vi allerede har

Bestum skole må kutte skidag og skolebøker, men flere lærere er på vei

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...