Akersposten

Unge flyktninger til Montebello

NYE BOLIGER: Det gamle tuberkulosehjemmet på Montebello bak Carl Oscar Pedersen, vil bli nytt hjem for unge flyktninger. Foto: Vidar Bakken

Høyt over Radiumhospitalet ligger Montebello terrasse 15. Den tidligere akuttinstitusjonen for rusavhengige skal bli flyktningeboliger for unge, mindreårige flyktninger.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2016 kl 19:23

MONTEBELLO: – I første omgang er det snakk om ni mindreårige asylsøkere som skal bo her. Det vil si at de er mellom 14 og 18 år, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

14 til

Bydelen er i første omgang forpliktet til å huse disse ni ungdommene.

– I 2017 vil bydelen få ansvaret å huse cirka 14 ungdommer til. Det er beregnet at det er plass til cirka 20 i dette bygget. I og med at det er snakk om mindreårige, vil bydelen ha døgnkontinuerlig bemanning på stedet, sier Pedersen.

I forståelse med naboene

Han opplever at nabolaget er positiv til at det bosettes flyktninger i bygget, som opprinnelig ble etablert som Ullern tuberkulosehjem i 1934.

– Flyktningeboligene blir opprettet i forståelse med naboene. Det er veldig viktig at de unge flyktningene føler seg velkomne. Bydel Ullern er vel den første bydelen som etablerer boliger for unge flyktninger. Jeg håper i så måte at vi blir en god pilot.

VELKOMMEN: Carl Oscar Pedersen vil at bydelen skal bli en god vert for unge flyktninger. Foto: Vidar Bakken

Sammen med unge funksjonshemmede

Under torsdagens møte i bydelens politiske arbeidsutvalg (AU) møtte en utbygger sammen med representanter for unge med funksjonshemning. Jan Gustav Thrane-Steen vil utvikle bygningsmasse og tomten, også for unge mennesker med funksjonshemning.

– Vi ser på dette som en interessant tanke, at noen andre enn kommunen kjøper og utvikler tomten. Bydelen har tidligere vurdert bygget med hensyn til om bygget er egnet til ombygging for boliger til funksjonshemmede, sier Pedersen.

Representantene som møtte i AU, presenterte planer for leiligheter til unge flyktninger i dagens bygg, samtidig som man vil bygge nye boliger på den store tomten på baksiden. Disse nye boligene vil så bli solgt til unge mennesker med funksjonshemning, som da vil eie boligene selv og med de samme mulighetene for helsetjenester som det offentlige tilbyr, sier Pedersen.

Uregistrert behov

Arbeidsutvalget ble gjort oppmerksom på at det var et behov for boliger som falt utenfor hva det offentlige kan tilby.

– Flere pårørende som har godt voksne barn med funksjonshemning, ønsker ikke å benytte seg av tilbudet det offentlige gir. Grunnen til dette er at de føler de ikke har kontroll på hvor deres sønn eller datter havner, eller at de får tildelt noe som ikke egnet for deres barn. At det utvikles et område hvor disse kan eie boligen selv, med et tilbud på linje med det det offentlige gir, er for oss politikere det samme. Denne planen åpner opp for nye muligheter for utvikling av tomten, som vi ikke har tenkt på tidligere, sier Pedersen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...