Akersposten

Ungdomsidrett stenges delvis ned

Nye korona-restriksjoner fra tirsdag morgen. Arkivfoto

– Vi vet at dette er en tøff beskjed for mange ungdom, men aldersgruppen mellom 16 og 19 år har den nå høyeste andelen smittede per 100 000 innbyggere, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2020 kl 15:30

OSLO: Byrådet har mandag besluttet å forby innendørs fritidsaktiviteter og breddeidrett for ungdom. Samtidig økes beredskapsnivået på skolene. Ungdomsskolen skal gå fra gult til rødt nivå i smitteverntiltak.

Det skriver byrådet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Byrådet innførte 10. november en sosial nedstenging av Oslo som en del av den tredje tiltakspakken mot koronaviruset i Oslo. Nå utvider byrådet tiltakspakken med flere tiltak:

*Forbud mot innendørs organiserte fritidsaktiviteter for ungdom mellom 13 og 19 år. Det innebærer at aktiviteter i for eksempel kor, korps, teater, speider, dans og organisasjoner må opphøre. Forbudet vil ikke gjelde barn i barneskolealder.

  • Forbud mot innendørs breddeidrett for ungdom mellom 13 og 19 år. Det innebærer at treninger i for eksempel fotball, turn, håndball, volleyball og friidrett må opphøre. Forbudet vil ikke gjelde barn i barneskolealder eller utendørsidretter. Forbudet vil heller ikke gjelde de som driver med toppidrett, men er under 20 år.
  • Fra gult til rødt nivå i smitteverntiltak på skoler med ungdomstrinn. Det innebærer blant annet at elevene deles inn i mindre kohorter og at kontakt mellom kohortene skal unngås. Begrensinger i oppmøte og ulike oppmøtetider for elevene vurderes fra skole til skole.
  • Fritidsklubbers ordinære virksomhet stenges, samt Oslo kulturskole for elever som er over barneskolealder. Det vil fortsatt være mulig å ha et svært begrenset tilbud under strenge smittevernregler med adgangsbegrensning, avstandsregler, gruppestørrelse og krav om munnbind.

– Vi vet at dette er en tøff beskjed for mange ungdom, men aldersgruppen mellom 16 og 19 år har den nå høyeste andelen smittede per 100 000 innbyggere. Blant ungdom er det fortsatt mye mobilitet og mange sosiale møter, og dermed flere muligheter for smitte enn i andre aldersgrupper. Dersom man smittes på skolen eller på trening, tar man smitten med seg hjem og utsetter familien for smitte. Derfor har vi valgt å styrke tiltakspakken vi innførte for en uke siden, og mener det vil øke sannsynligheten for at viruset blir slått ned i Oslo. Vårt mål er å få smittetallene ned så raskt som mulig, og unngå å komme i samme situasjon som vi ser i mange andre storbyer i Europa, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Økning av smittetilfeller blant ungdom bekymrer både nasjonale og Oslos lokale helsemyndigheter. Det fører til at mange skoleklasser og kohorter settes i karantene, noe som igjen gir utfordringer for smittesporingen. Det meldes fra flere bydeler at arbeidsmengden nå er så stor at kvaliteten i smittesporingsarbeidet svekkes.

– Det er nødvendig å innføre rødt nivå på ungdomsskolene nå for å begrense smitte. Elever og alle ansatte i skolen har gjort en fantastisk innsats gjennom hele pandemien. Vi skal gjøre det vi kan for å følge opp elevene så godt som mulig i en veldig krevende situasjon, Inga Marte Thorkildsen (SV).

Tiltakene vil tre i kraft på tirsdag klokken 13.00, men ungdomsskolene vil ha rødt nivå allerede fra tirsdag morgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...