Akersposten Media

Akersposten

Ungdommer trues til å slåss

Ungdommer blir pålagt å slåss, noen blir hentet hjemme av opptil 50 andre ungdommer og tvunget til å slåss. Dette er et fenomen som brer om seg blant ungdomsskoleelever i Oslo vest. Nå har politiet gått ut med brev til foreldre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2016 kl 00:07

OSLO VEST: Ungdomsskolene i Oslo vest har i dag, torsdag, formidlet et brev fra Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon, der de advarer foreldre mot såkalt «beefing», voldsbruk blant unge butter i Oslo vest.

I brevet gir de foreldre råd om hva de bør gjøre, og opplyser også om hva politiet gjør.

Her er brevet foreldrene ved ungdomsskolene i Oslo vest har mottatt:

"BEKYMRING FOR VOLDSBRUK BLANT UNGE GUTTER – "BEEFING"

I de siste har politiet erfart at fenomenet "beefing" har blusset opp blant gutter født i 2000, 2001 og 2002. Guttene er elever ved Ungdomsskoler i Oslo vest, og vi ber derfor skolene om å hjelpe oss med å nå ut til dere foreldre.

Politiet ser svært alvorlig på denne voldsbruken. "Beefing" innebærer at to personer avtaler og slåss, én mot én. Det det er ikke lov å stoppe før én gir seg. Flere ungdommer står rundt og heier, filmer og oppmuntrer til slåsskampene. I det siste har det ikke vært forutgående konflikter å spore heller, det er selve volden som er motivasjonen. Dette skjer med ungdom som også i utgangspunktet ikke vil slåss, da de blir truet med at hvis de ikke møter, vil de ble hentet av opptil 50 andre ungdommer. Noen ganger er det andre gutter som arrangerer disse slåsskampene og pålegger noen å sloss, men det kan også være innad i vennegjenger, at noen bestemmer seg for å "beefe".

Hva kan dere foreldre gjøre?

Politiet oppfordrer dere til å snakke med din ungdom og sette klare grenser for at dette ikke skal forekomme. Snakk med dem om konsekvensene av slåssing. Det skaper stor utrygghet både for de som sloss og de som ser på. Faren for skader er stor, og i verste fall kan de selv, eller andre, bli skadet for livet. I noen tilfeller vet vi at guttene bærer kniv, men de fleste skadene vi ser, nesebensbrudd, ødelagte tenner og kuttskader, kommer av slag og spark. Ved gjennomgang av filmer fra slåsskamper, ser politiet at disse "beefene" er brutale. Politiet erfarer også at vennegjengene til den "tapende" part ønsker å hevne seg i etterkant. Dette bidrar til stor ny vold og skaper mye utrygghet og frykt i miljøene.

Hva gjør politiet?

Politiet aksepterer ikke vold i ungdomsmiljøene. Mange saker blir aldri politianmeldt, men når politiet får opplysninger om slik voldsbruk, anmelder vi og etterforsker saken. Avtalt voldsbruk kan medføre streng straff også for de som er under 18 år. Medvirkning til slike slosskamper er også straffbart. Vi ønsker å forebygge denne trenden og advare mot "beefing" og informere om at dette er saker som blir prioritert og tatt alvorlig av politiet. Som foreldre kan dere sette grenser og være gode forebyggere på hjemmebane. Politiet følger opp når vi har kontakt med ungdommene ute. Sammen, kan vi forebygge vold i ungdomsmiljøene i Oslo vest.

Ønsker dere mer informasjon, eller sitter dere på informasjon om slike tilfeller, eller vet at en slik "beef" skal finne sted, ber vi dere kontakte Majorstuen politistasjon Ungdomsavsnittet på telefon 22 66 85 35, eller patruljetelefon 992 88 359, eller 02800. Ved pågående slossing skal politiet kontaktes på 112.

Majorstuen politistasjon/Ungdomsavsnittet"

Les også:

Pass opp for lokkemenn

Fokus på lokkemenn kan få andre konsekvenser

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...