Akersposten

Ungdommene skal lyttes til først

Hovseter skal få et løft, og først skal ungdommer fra 13 år og oppover til unge voksne få si sitt. Det skjer på et møte på Familiesenteret torsdag 1. juni klokken 17. I forrige uke var flere sentrale unge Hovseter-beboere samlet for å forberede møtet. Foto: Privat

– Vi vil så kjapt som mulig involvere dem som kjenner ungdomsmiljøet og området best, sier Ragnhild Lorentzen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2017 kl 10:56

HOVSETER: Torsdag 1. juni samles Hovseter-ungdommen for å diskutere og komme med innspill om fremtidens Hovseter. Møteplasser på Hovseter er blant hovedtemaene. Kan det for eksempel bli en fritidsklubb for ungdommen igjen på Hovseter?

Kort og lengre sikt

– Vi har noen hovedtemaer som vi skal diskutere, sier leder for prosjektet Hovseterløftet i Bydel Vestre Aker, Ragnhild Lorentzen. – Det er for eksempel: «Hva savner ungdommen på Hovseter?» og «Hva kan ungdommene selv bidra til på Hovseter?». Vi kommer også til å snakke om hva som er realistisk å kunne få til på kort sikt, i 2017.

– Det blir en idémyldring og en workshop. Vi vil gjerne at ungdommene skal oppleve at de blir hørt, og vi ønsker å skape engasjement og tillit. Vi vil gjerne vise ungdommene og Hovseter-folk at vi kan følge opp, sier Lorentzen. – Det er mange spennende muligheter, et utrolig engasjement allerede. Det lover bra for det som skal skje videre.

Prosjektlederen minner samtidig om at det er lurt å smøre seg litt med tålmodighet. Hovseterløftet har fått noe midler allerede, og det er snakk om å gjøre Hovseter bedre for alle beboergrupper, gjennom for eksempel ny ungdomsklubb, opprustede uteområder, rehabilitering av bygninger og mer liv og røre i næringslokalene.

– Men vi må ta ett skritt av gangen. Small is beautifull. Dette er jo ikke noe vi skal jobbe med bare et halvår, men i flere år fremover, sier Lorentzen til Akersposten.no. Likevel antyder hun at det er et mål at en ny møteplass for ungdom skal være klar til høsten.

Møte torsdag

Aller først er det altså ungdommen som skal få slippe til med sine meninger og ideer. Hovedmålgruppen er ungdommer mellom 13 og 19 år, men også unge voksne vil involveres. Her har prosjektlederen allerede god kontakt med flere personer i lokalmiljøet på Hovseter, som lenge har ønsket tiltak – og som kjenner miljøet godt.

Noen av disse har allerede etablert Hovseterløftet på Facebook, hvor de oppfordrer Hovseter-beboere til å komme med innspill og ideer – og hvor de deler det som er interessant om Hovseter.

Torsdag klokken 17 inviteres altså ungdom fra 13 og og oppover til et idémyldringsmøte i Familiesenteret i Hovseterveien 88. Det loves både litt matservering og mulighet for å luftet sine meninger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...