ANNONSE
Annonse

Ullernrevyen 2017: En kavalkade av høydepunkter

Ullernrevyen er skikkelig rar. Og skikkelig morsom.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2017 kl 18:25

ANNONSE
Annonse

AKERSPOSTENS VURDERING: TERNINGKAST 6

«Det som er normalt for noen, er rart for andre», innleder revysjefene i programbladet til Ullernrevyen 2017. Den har fått navnet «RAR». Og det skjønner vi godt.

Helen Anker, Agon Krasniqi og Joakim Fensholt. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Årets skolerevy på Ullern videregående skole er nemlig tidvis noe av det rareste undertegnede har sett. Samtidig er den noe av det morsomste jeg har vært vitne til i et skoleauditorium på lang tid.

Instruktørtalenter

De to instruktørene Martin Hoelsæther og Emil Stang gikk ut fra Hartvig Nissen i fjor. Og hvis du var av den oppfatning at revyinstruktører burde modnes litt før de blir skikkelig gode, så er det feil. I alle fall i dette tilfellet.

Martin og Emil burde sprayes med gull og henges opp på veggen. Eventuelt få en medalje for det de har skapt.

Hva er rart?

I «RAR» blir vi servert frittstående sketsjer som alle, så godt som uten unntak, trimmer lattermusklene.

Alle spinner de rundt ting, situasjoner og personer som er rare. De hopper rett inn i ekstremvarianten av settinger vi kan kjenne oss igjen i:

Joakim Fensholt og Marthe Cathinka Bugge "På Astrup Fearnley". Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Han som setter seg ved siden av deg på t-banen selv om det er mange andre ledige seter. Den påtrengende Redd Barna-ververen. Den kul-teite læreren. Den überkleine Tinder-daten. Han som aldri går hjem fra nach. Overtolking av sms-er mellom gutt og jente. Venninnesladring på fest. Og en kjønnsidentitetskræsj over pissoaret på et offentlig toalett.

Det er befriende morsomt når Agon Krasniqi i ekte «Keiserens nye klær»-stil setter maleriet på plass og blåser ut mot «kunstkjennerne» i På Astrup Fearnley.

HVA MENER DU? GI KARAKTER TIL ULLERNREVYEN UNDER (PÅ MOBIL) ELLER TIL HØYRE PÅ SIDEN!

Videovinner

Ullernrevyens videointro har spillefilmkvalitet over seg. De to filmsketsjene som vises i begynnelsen av første og andre akt, Gullfisken Mikro og skjult kamera i Rar på gata, kunne sklidd rett inn i Underholdningsavdelingen på NRK, eller Torsdag kveld fra Nydalen, for den saks skyld.

Her tør de trekke en sprø idé basert på «Født i feil kropp» langt, og enda litt lenger, og vinner på det. Cathinka Bugge er helt fenomenal i rollen som kvinnen som i fullt alvor identifiserer seg som en gullfisk.

Gode skuespillere

Ullernrevyens skuespillere får til å være skikkelig rare. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

«RAR» er i det hele tatt en bukett av et merkelig, tidvis helsprøtt, rollegalleri. De syv skuespillerne imponerer stort og gjør fellesnumrene som raringer med glans. Synger bra gjør de også.

I disse er det særlig gummitrynet Nicolai Tutturen som skiller seg ut. Han sørger for latter fra salen helt til lyset slukkes etter avslutningsnummeret.

Det går ikke helt som planlagt for ranerne Ragnar og Truls. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Men i rettferdighetens navn fortjener alle skuespillerne stående applaus. Vi kommer likevel ikke unna å trekke frem Agon Krasniqi, som er et stort humoristisk talent. Han briljerer som forelskede Ajeet, og som raneren Ragnar med talefeil i revyens høydepunkt, Bankran.

Ullernrevyen 2017 er i det hele tatt en kavalkade av høydepunkter. Den er svakest helt i starten med FRPs norske normer, som er litt for lang, litt for åpenbar og spiller på for velbrukte stereotypier. Heldigvis blir det med den ene.

SE STOR BILDESERIE FRA PREMIEREN ØVERST PÅ SIDEN, OG VIDEO OVER (I MOBIL-VERSJON)/TIL HØYRE!

Musikk verdt en egen konsert

Det er ikke bare sketsjene som er høydepunkter, vel så bra er det i skiftene mellom numrene. Ullernrevyen 2017 har fått på plass et langhåret, gjennomsolid band, som trakterer hitlåter i alle sjangere fra jazz og soul, til listepop og metal. De tre koristene synger så bra at det ikke er langt fra at revybilletten er verdt det musikalske alene.

Helen Anker, Nicolai Tutturen, Marthe Cathinka Bugge, Louise Tofte Røiri og Agon Krasniqi. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Selv om vi har hørt mantraet i avslutningsnummeret før («vær den du er»), og de synger floskler som «kom ut av ditt skall, du har et kall», er det et komisk og rart lite mesterverk Ullern-elevene presterer i år.

Helst vil jeg skrive begeistret om alle de morsomme sketsjene. Men jeg tror det er vel så greit at du finner veien til Ullernchausseen 66 på egenhånd og opplever det selv.

HVA MENER DU? GI KARAKTER TIL ULLERNREVYEN UNDER (PÅ MOBIL) ELLER TIL HØYRE PÅ SIDEN!

MER SKOLEREVY? Les anmeldelsen av Blindernrevyen 2017 «Fleip eller fakta»: Fulle av selvtillit (nab.no)

ANNONSE
Annonse