Akersposten

Ullern-talent til eliteserieklubb

Jonas Brauti går fra Ullern til Stabæk. Arkivfoto: Ullern Fotball

Ullerns unge keeper har vært i flere eliteserieklubbers søkelys lenge. Torsdag signerer han for en klubb ikke langt unna.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2019 kl 16:48

ULLERN: Torsdag klokken 13 setter 19-åringen Jonas Vatne Brauti signaturen sin på avtalen med Stabæk. Dermed følger han tidligere lagkamerat Felix Horn Myhre, som for to år siden også gikk til eliteserien.

Men mens Felix dro østover mot Vålerenga, reiser Jonas altså til naboklubben i vest.

Flere har fulgt med

Jonas er oppvokst og «oppflasket» i Ullern og gjorde seg blant annet bemerket da han holdt Stabæk til nullen i nesten 90 minutter i den høydramatiske cupkampen på Ullernbaneni april i fjor. Da var han høyt og lavt og viste at han til tross for ung alder hadde både autoritet og kvaliteter.

Akersposten har tidligere skrevet at flere eliteserieklubber en stund har hatt navnet hans på blokka. Den gang ble blant andre Sarpsborg 08 nevnt. Daværende Ullern-trener Ole Johan Aas beskrev Jonas slik i mars 2018:

- Jonas er en bunnsolid keeper. Han er en meget god skuddstopper, uten særlige svakheter. God i distribueringen med bein og hender, og solid i feltet, selv om han selvsagt skal jobbe på med å utvikle seg.

Ikke stressa

Unggutten selv sa den gang at det ikke var noe stress med å komme seg til en klubb i eliteserien. Han satte stor pris på å være Ullern-spiller.

– Gradene i Ullern har vært helt fantastisk! Jeg har alltid hatt profesjonelle og flinke trenere som har hjulpet meg til å bli en bedre fotballspiller gjennom min karrière. Klubben har betydd mye, sa han.

Nå er altså tiden kommet for å ta en stort, nytt steg, når han nå altså går fra røde til blå drakter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...