ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Ullern, Røa og Ris kirker: Vinn/vinn-situasjon å fase ut gamle anlegg»

«Det foreslås også å rehabilitere tak og tårn i Røa kirke som har vært «vedlikeholdsfri» i 80 år og kun vært reparert «flekkvis» siden 1939. Nytt tak og efterisolering vil gi redusert strømforbruk.»

Miljøopprustning av flere kirker i Oslo er påkrevet. Kirkelig Fellesråd har lagt frem forslag til prioriterte prosjekter 2022-25. Her fremgår blant annet behov for en betydelig opprustning og dermed og gedigen miljøgevinst for våre kirker Ullern, Røa og Ris.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Grønt skifte må komme. Ved å gå fra oljefyr til bergvarme vil vi få en stor miljøgevinst. Utfasing av gamle oljefyrer som bruker bio-olje må skje. Bio-olje har store CO2-utslipp, og fyringskostnadene er høye. Det er en vinn/vinn-situasjon å fase ut gamle anlegg til fordel for bergvarme. For øvrig inngår det i Fellesrådets kostnadsanslag en nødvendig opprustning av elektrisk anlegg. Målet er miljøvennlig energiløsning, redusert bruk av bio-olje, jevnere og lavere innetemperatur og lavere oppvarmingsutgifter.

Det foreslås også å rehabilitere tak og tårn i Røa kirke som har vært «vedlikeholdsfri» i 80 år og kun vært reparert «flekkvis» siden 1939. Nytt tak og efterisolering vil gi redusert strømforbruk.

Kirkene våre er kulturbygg. De er for folket. De brukes bredt. Ullern, Røa og Ris har 8026 brukere hver uke! I tillegg til gudstjenester, dåp, konfirmasjon og gravferd er her samlende aktivitet som kor, foredrag, samtalegrupper, seniortreff etc etc. La oss hegne om alt dette og vedlikeholde kirkene samtidig som vi går inn i fremtiden med litt rakere rygg miljømessig.

Terje Bjøro
lokalpatriot og miljøengasjert