Akersposten

Ullern og Vestre Aker på smittetoppen

MEST SMITTET: Så langt er det bydelene Ullern og Vestre Aker som er på smittetoppen i landet.

Oslo ligger langt over landsgjennomsnittet med personer som er smittet av koronaviruset og verst stilt er bydelene Ullern og Vestre Aker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2020 kl 15:50

Det er Aftenposten som har funnet frem til tallene som viser at disse to bydelene er verst rammet.

Episenter

– Oslo er Norges episenter i koronasmitten, sier kommunens smittevernoverlege Tore W. Steen til Aftenposten.

Han opplyser om at per i dag er det registrert 110 smittede pr. 100.000 innbyggere, mens det på landsbasis utenom Oslo er registrert 41 smittede per 100.000 innbyggere. Det betyr Oslo ligger nesten tre ganger så høyt som resten av landet.

Topper statistikken

Statistikken viser at Vestre Aker per 25.03 har flest registrert smittede i Oslo med 65 tilfeller, mens Ullern med sine 45 tilfeller sammen med Vestre Aker har flest smittede i forhold til befolkningen. Ullern ligger 141 prosent over landsgjennomsnittet og Vestre Aker 140 prosent over landsgjennomsnittet. Deretter følger bydelene Østensjø (112 %), Nordre Aker (88 %), Gamle Oslo (86 %) og Frogner (85 %).

Smittevernoverlegen tror at den utbredte smitten i de vestlige bydeler kan komme av at mange fra disse bydelene var i Italia og Østerrike i løpet av vinterferien. Der ble de smittet, og så har de smittet andre.

Hele oversikten finner du i Aftenpostens artikkel.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...