ANNONSE
Annonse

Ullern og Vestre Aker har størst boligpris-vekst i Norge

DYRERE OG DYRERE: Bydelene Vestre Aker og Ullern med norgesrekord i boligprisvekst. Foto: Tom Inge Egedahl

Prisveksten i bydelene Vestre Aker og Ullern slår alle rekorder

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2017 kl 20:47

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Selv om bydel Gamle Oslo har den prosentvise høyeste prisveksten på boliger i 2016, hjelper det lite når gjennomsnittsboligene i Oslo ytre vest ligger på et helt annet prisnivå.

Langt over andre bydeler

- I Bydel Ullern var prisveksten for boliger på 20,9 prosent og i Vestre Aker på 18,8 prosent i 2016. Dette er en veldig sterk prisutvikling, særlig når man vet at disse bydelene har et nivå på prisgjennomsnittet for boliger som ligger langt over andre bydeler, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Les også: Prisrekord på leilighet i Bydel Ullern

Med god margin

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer


Gamle Oslo hadde den høyeste prosentvise prisstigningen på 25,6 prosent i 2016, mens den for hele Oslo var på 23,3 prosent.

- Prisen på median bolig i Bydel Gamle Oslo de siste 6 måneder ligger på 3.793.000 kroner, mens tilsvarende boligpriser for bydelene Ullern og Vestre Aker er henholdsvis 6.202.000 og 6.150.000 kroner. Det er ingen tvil om at prisveksten i kroner er størst i disse bydelene og det med god margin. Det er bare Bydel Frogner som kan konkurrere med disse, sier Dreyer.

Les også: Så å si utsolgt på rekordtid

Vil ramme Oslo vest

- Hva kan vi vente oss av prisstigning i Oslo vest i 2017?

- Med den farten vi har inn i det nye året, vil vi fortsatt ha prisstigning i markedet de første månedene, særlig på grunn av at det er for få boliger i markedet. Men over tid hvor det bygges flere boliger i Oslo enn noensinne og med mindre arbeidsinnvandring, vil vi nok få en utflating av prisene mot sommeren. I tillegg kommer regjeringens nye boliglånforskrift, hvor det settes en grense for boliglån på maks fem ganger inntekten. Det er vanskelig å forutse effekten av dette, men jeg vil tro at dette særlig vil ramme dem som vil kjøpe boliger i Oslo vest, i og med at boligprisene i snitt er så høye, sier Dreyer.

Les også:

Felix (17) klar for Vålerenga

Ullern verst på luftforurensing, mens åsen vinner

ANNONSE
Annonse