Akersposten

Søndag tar Ullern imot Vålerenga

Endelig seniorfotball på Ullernbanen igjen. Her fra cupkampen mot Asker, som Ullern vant 3-1. Nå kommer Vålerenga på besøk hit førstkommende søndag, 1. august.

Det er åtte år siden sist. Nå skjer det igjen. Ullern skal opp mot Vålerenga i 2. runde i Norgesmesterskapet i fotball. Sist gang endte med tap 1-8 for Ullern.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2021 kl 12:52

ULLERNBANEN: Ullerns 3-1-seier over Asker i 1. runde søndag var overbevisende. For første gang på lang, lang tid var det igjen seniorfotball å se på Ullernbanen. I den kampen startet gjestene best, men til tross for at Ullern fikk både straffespark i mot seg og rødt kort, endte det en grei seier.

Lå under ved pause

Ullern-trener Didrik Bjella sa dette etter kampen mot Asker:

– Jeg er veldig fornøyd med det spillerne leverer i dag. Vi gjennomfører strategien vår slik vi ønsket og får betalt for det. Asker får lov til å ha mye ball i første omgang, og det var vi forberedt på. Så skulle vi helst gått til pause på 0-0, men vi lar oss ikke stresse av at vi ligger under. Vi hadde nok av farligheter på dødball i første omgang, og vi sa i pausen at så lenge vi ikke slipper inn flere mål, så er vi trygge på at vi vil skape nok muligheter til å utlikne.

– Jeg synes vi fortsetter å forsvare oss godt til tross for å spille store deler av andre omgang med én mann mindre, og når Kirsebom varter opp med en strafferedning i tillegg, er det vanskelig å score på oss. En fortjent seier og en solid gjennomføring av gutta, sier Bjella som kunne notere seg mål av Finn Badou Jor (straffe), Lars Følstad og Harold Biata Mufoncol.

– Deilig

Om kampen mot Vålerenga sier Bjella: – Etter 638 dager siden sist tellende fotballkamp er det deilig å endelig kunne konkurrere om noe som betyr litt igjen.

I forkant av kampen mot Asker var det kun et par spillere som hadde fått kjenne på å spille 90 minutter i treningskamp før det smalt i 1.runde. Å gå videre derfra for så å møte Vålerenga i 2.runde kunne ikke ha vært mer moro, dette gleder vi oss veldig til.

– I 2018 var det nære på mot Stabæk, og i 2019 var vi tilsvarende nære mot Strømsgodset. Nå har vi samlet opp nesten to år med overskudd, så vi satser på at vi også kan gi Fagermo & co litt motstand.

– Det er ikke hver helg man skal sitte å se europacup for å analysere neste motstander, så det skal vi kose oss med. Vi satser på å avgjøre det hele før 90 minutter er spilt, for om Vålerenga skulle være så heldige å holde nullen til ekstraomganger, tror jeg det skal holde hardt for oss med kun ett ekstra bytte, smiler Bjella.

Kamp om opprykk?

Om sesongens virkelige store mål sier han: – Når det gjelder sesongen, er ambisjonene helt klart at vi ønsker å være med i kampen om et opprykk. Det er samtidig lettere sagt enn gjort, og med kun 13 kamper vil flaks, uflaks og tilfeldigheter kunne ha en mer avgjørende innflytelse enn om disse tingene får utjevne seg over en full sesong på 26 kamper. Stallen vår har som de fleste andre lag på dette nivået litt rusk etter en lang periode uten trening. Selv om de fleste nå er på vei tilbake, er ikke alle klare for å spille så mye jeg gjerne skulle ønsket.

– Jeg får svare så kjedelig som at vi får ta én kamp av gangen og telle opp til slutt, avslutter Didrik Bjella som forventer fullt hus på Ullernbanen søndag kl. 18.

Godset til Gressbanen

Også Ready får besøk av eliteserielag i andre runde i cupen, etter at de banket Grei i første runde søndag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...