Akersposten

Ullern-folk har fått sin egen BUA

Er skøytedagen for barna rett rundt hjørnet, og skøytene fra i fjor er blitt for små? Har du veldig lyst til å teste snowboard, men mangler brett? Har du brått fått interessen for isfiske, men mangler utstyr til å prøve det ut? Fortvil ikke!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.12.2020 kl 10:11

LILLEAKER: BUA Ullern har nemlig åpnet dørene – helt nederst i Lilleakerveien, rett ved Lysakerelven. I Lilleakerveien 2E (inngang 5) er dørene åpne hver torsdag mellom klokken 17 og 20, og her er det allerede mye spennende utstyr til utlån.

Akkurat som på BUA Hovseter og alle de andre BUA utlånssentralene, har de nå utstyr klart for sesongen som står for døren. Det betyr at hyllene er fylt opp av skisko, skøyter, slalåmstøvler, langrennski (felleski), snowboard, slalåmski, akebrett, snowracere og sklimatter.

– Og vi har pilkeutstyr til isfiske! sier prosjektleder Sang Bui, som til vanlig jobber ved ungdomshuset Stoppestedet på Lilleaker.

Den siste tiden har gått mye med til å klargjøre lokalene nederst i Lilleakerveien, og hun har fått hjelp av blant andre noen ungdommer fra Stoppestedet. Dermed har Bydel Ullerns beboere, små og store, når fått sin egen utlånssentral for sportsutstyr.

For alle

– Hvem kan låne utstyr hos BUA? Og er det gratis?

– Ja, det er helt gratis! Og alle kan låne. Vi har utstyr for alle, fra små barn og opp til voksne, sier Sang Bui.

BUA er en ideell organisasjon som har som mål å bidra til at barn, unge og også voksne kan få prøve aktiviteter og idretter de ikke får prøvd fordi de ikke har utstyret for hånden.

Sist torsdag var dørene åpnet for første gang, og på grunn av korona-situasjonen vil det være ganske begrensede åpningstider i startfasen. Det er hver torsdag mellom kl. 17 og 20 som gjelder. Men til enhver tid kan du sjekke ut utstyret som er tilgjengelig – og booke – på nett.

I hyllene står utstyret klar, og her skinner det i nye ski, nye brett, nye støvler og sko. Og på vei ut i papircontaineren ser vi sammenbrettede pappesker som har inneholdt splitter nye snowracere.

– Alt her er levert av Anton Sport på CC Vest, sier Bui fornøyd.

I disse tider er det ekstra fokus på hygiene, og prosjektlederen forteller at alt utstyr som lånes ut, rengjøres nøye etter bruk. Dessuten har utstyret en karantenetid på minst syv dager før det lånes ut igjen.

Tar imot utstyr

I tillegg til at den nye BUA har fått god starthjelp på utstyrsfronten, er noe av konseptet at det er mulig å donere utstyr. Så har du sportsutstyr stående i kjelleren eller i boden, som du ikke bruker lenger, men er i utmerket stand, kan BUA være interessert.

– Det er vi, men utstyret må være i god stand, påpeker Bui.

Et av de viktigste poengene med utlånssentralene til BUA, er naturligvis gjenbruk, og om man kan få enda mer gjenbruk av utstyr som står rundt i den tusen Ullern-hjem, er det positivt.

Utover våren vil BUA fylles opp med utstyr som passer nye sesonger, som fotballsko, telt og mye annet. Hvis du er nysgjerrig på utvalget og hvordan det fungerer, kan du sjekke ut BUA Ullerns nettsider.

– Vi har allerede fått de første reservasjonene, sier Bui fornøyd.

Har du utstyr du tror kan passe for BUA Ullern, ta gjerne kontakt med Sang Bui på e-post: Buaullern@gmail.com

Her finner du oversikt over utstyr som kan lånes på BUA Ullern

Bor du i Bydel Vestre Aker, er BUA Hovseter stedet du kan sjekke ut for lån av utstyr

Fakta

Om Organisasjonen BUA:

BUA er en ideell og frivillig organisasjon, som ble stiftet i 2014 av sosiale entreprenører, som ville bidra til at flere barn og unge ble mer fysisk aktive. Det er et uttalt mål fra både Helsedirektoratet (Hdir) og Verdens helseorganisasjon (WHO) at unge må bli mer aktive. Unger bør være fysisk aktive. Det er viktig for normal utvikling, vekst og helse - også når de blir eldre. UngKan-undersøkelsen viser at barn og unge sitter for mye stille. Dette er et stort folkehelseproblem.

BUA ble etablert for å å styrke og synliggjøre utstyrssentraler som låner ut sport og fritidsutstyr.

OM BUA-utstyrsordninger:

Over hele landet finnes det utstyrsordninger, hvor du kan låne gratis utstyr til sport og friluftsliv. BUA heter mange av dem, Skattkammer, Frigo, Turbo eller Frilager heter andre. Tilbudet er først og fremst rettet mot barn og unge, men i de fleste utstyrsordningene kan alle låne. Utstyrsordningene eies og drives av kommuner, lag og foreninger. Utstyret er i hovedsak kjøpt inn nytt med midler fra stiftelser eller offentlige tilskuddsordninger og noe utstyr er donasjoner fra privatpersoner.

Hensikten er å gi flere muligheten til å være fysisk aktive gjennom å teste flere forskjellige aktiviteter, uten å være avheng av å kjøpe f.eks. ski, telt, sykkel eller snowboard. På denne måten ønsker vi å bidra til bedre folkehelse, mindre forskjeller og lavere forbruk.

BUA-ordningen er et helhetlig konsept for utlån av aktivitetsutstyr. BUA står for Barn-Unge-Aktivitet og BUA-utstyrsordningen skal være hele kommunens utstyrsbod, hvor alle kan låne. Med BUA-utstyrsordning i kommunen redusers forbruket og alle som vil kan teste nye aktiviteter - uten å være avhengig av lommeboken. Verktøy og tjenester fra BUA gjør det enkelt for kommuner, lag og foreninger å etablere og drifte et kvalitetsmessig godt tilbud, som ivaretar sikkerhet og personvern.

Kilde: BUA

BUA på Lilleaker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...