Akersposten

Ullern 2-spiller kastet bensin på bålet for utskjelt regel

UVITENDE: Ullern 2-spiller Jacob Wilhelmsen (16) kjente ikke til den særnorske, omstridte regelen da han hentet ballen i Romsås-målet. Foto: Skjermdump: Twitter

16-åringen hadde ikke fått med seg norsk fotballs store «snakkis», da han og lagkameratene jaktet poeng mot Romsås i 4.divisjon tirsdag kveld. Se video!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2016 kl 15:38

ULLERN 2 – ROMSÅS 3-4: Den nye regelen som sier at angripende lag ikke kan hente ballen i motstanders mål, har skapt reaksjoner. I helgen – og på direktesendt fjernsyn – fyrte TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen løs mot fotballforbundets massivt kritiserte regel.

– Den er helt hull i hodet. Det er komplett idioti. Det finnes mange regler her i verden, både i Norge og i utlandet. Men dette er en av de mest tåpelige, sa den tidligere Start-spilleren.

Ante fred og ingen fare

Ullern-trener Ole Johan Aas omtaler på ironisk vis at alt oppstyret nærmest er «legendarisk», og forteller om episoden som inntraff på CC Vest Arena tirsdag kveld.

Fra sidelinjen så han egne gutter fikk sjansen fra krittmerket på stillingen 1-3. Ullern 2-spiller Øyvind Mæland reduserte deretter trygt på det tildelte straffesparket.

SE EPISODEN HER!

Men som du kan se i videoen, ender seansen med håndgemeng. En konsekvens av den hardt prøvede regelen, som ikke alle hadde registrert …

- Straffen settes sikkert i mål, og 16 år gamle Jacob Wilhelmsen vil bare komme i gang med spillet igjen, så vi kan få jobbet oss videre mot poeng, forteller Ullern 2-trener Ole Johan Aas.

KRITISK: Ullern-trener Ole Johan Aas høster mye oppmerksomhet for Twitter-videoen han la ut tirsdag kveld. Foto: Skjermdump: Twitter

Derimot går ikke alt etter planen, der motstanderen ifølge Aas forsøker å lage håndgemeng. Det hele ender med at hjemmelagets unggutt får gult kort, etter å ha hentet ballen i bortelagets mål.

- Når Jacob da får ballen av keeperen tar en Romsås-spiller ti meter løpefart, for å konstruere tumulter. Det eneste som er mer vanvittig og elendig enn forsvarsspillerens atferd, er at det er Jacob som ender opp med å få en advarsel, sier Aas.

Roser egen spiller

Ifølge treneren forstod ikke lagets 16-årige spiss mye av det som skjedde, men passer på gi den ivrige unggutten ros.

- Han skal ha full honnør for at han bare løper videre og ikke begynner å krangle verken med motspillere eller dommer. Stort av en 16-åring å være den eneste som opptrer voksent, sier Aas.

SE EPISODEN HER!

Ullern 2s unge hovedtrener forteller han pratet med dommeren etter kampslutt, og har forståelse for at kamplederen handlet som han gjorde

- Dommeren, som er en ung, talentfull dommer, følte seg bundet av regelverket. Som han sa er det en kontroversiell regel, men når den finnes må han dømme i henhold til den, sier Aas.

Som så mange andre innen fotballen håper han nå at regelen fjernes.

- Det eneste som er mer latterlig enn denne regelen og retningslinjen er å stå fast på at den skal opprettholdes. Jeg tror alle aksepterer det dårlige forsøket fra NFF om de trekker dette tilbake nå, men hvis de fortsetter å stå på sitt får jeg ringe Jesper Mathisen så vi kan innkalle til fakkeltog, sier Aas.

BRUKER HUMOR: Rosenborg-spilleren Pål Andre Helland sparte ikke på vittighetene, når det gjelder den norske fotballregelen, under tirsdagens Mesterliga-kamp i München. Foto: Skjermdump: Twitter

Kan medføre endringer

Dommersjef Terje Hauge avviser ikke overfor Sporten.com at regelen kan bli evaluert tidligere enn først planlagt.

– Jeg skal ikke si at det ikke er aktuelt, men det blir iallfall ikke i dag. Vi må først få erfaringer og evaluere – om det blir halvveis eller etter sesongen får tiden vise. Det er for tidlig å trekke konklusjoner nå. Det som er bra med oppmerksomheten, er at alle blir oppmerksomme på regelen, sier Hauge.

Den tidligere dommeren sier følgende om kritikken som har oppstått:

– Jeg kan forstå det når vi snakker om enkelttilfeller, men det må ses i en større sammenheng. Det er et stort fokusområde at spillere ikke skal berøre ballen etter at dommeren har blåst og det er stopp i spillet. Det handler om mer enn bare målet. Vi vil få bort usportslig oppførsel.

LES OGSÅ: - Vi skal kjempe så det synger etter

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

LES OGSÅ: Rystet fjorårets cupaskeladd

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...