ANNONSE
Annonse
Akersposten

Trygler om beboerparkering

BER OM HJELP: Beboere i flere småveier i Vestre Aker vil gjerne se liknende skilt som dette, som hjelp mot fremmedparkering. Illustrasjon: Vidar Bakken

Bydelsutvalget har sagt nei til beboerparkering i Bydel Vestre Aker. Etter mange henvendelser vil politikerne se på saken på nytt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2018 kl 10:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER: Det strømmer inn med henvendelser til bydelen fra bekymrede beboere, som vil ha gjort noe med fremmedparkering på småveiene.

Mange problemer

Fra ulike deler av bydelen kommer henvendelser, og særlig fremmedparkeringen i småveier rundt t-bane-stasjonene vekker bekymring. Beboere i Charlotte Andersens vei, Lille Frøens vei, Villaveien og Luftfartsveien er blant dem som ber om beboerparkering for å få bukt med fremmedparkeringen. Vanskeligheter med snørydding, fortausløse farlige skoleveier, problemer for utrykningskjøretøyer, beboere som ikke finner parkeringsplass, uoversiktlige strekninger hvor biler ikke kan passere hverandre, problemer med inn og utkjøring fra eiendommer, er noe av det som går igjen.

Les også: Nye regler for beboerparkering

Høy prioritet

Akersposten spurte Yngvar A. Husebye (H) i bydelens byutvikling-, miljø- og samferdselskomite om bydelsutvalget kunne tenke seg å se på saken om beboerparkering på nytt?

Han bekrefter at det har vært en rekke henvendelser om innføring av beboerparkering.

- Dette skal vi følge opp. På nyåret skal vi ha møte med den avdelingen i Bymiljøetaten som har hånd om beboerparkering. Her vil vi få oppdatering på hvilke erfaringer etaten har med ordningen i de ulike deler av byen. Vi vil innhente kunnskap først og det vil danne grunnlaget for videre beslutninger. Saken har høy prioritet hos oss, sier Husebye.

Les også:

«Mangler MDG fundamentale naturfagskunnskaper?»

Følg Akersposten på Facebook