Akersposten

Truer med 400.000 kroner i tvangsmulkt

IKKE LOV: Plan- og bygningsetaten har reagert på trefellingen av de store trærne på eiendommen. Foto: Vidar Bakken

Da plan- og bygningsetaten ble gjort oppmerksom på trefelling på en stor tomt ved Gressbanen, reagerte etaten umiddelbart.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2021 kl 16:37

GRESSBANEN: Eiendommen er kjøpt opp av et eiendomsutviklingsselskap, Villa Holmendammen AS. Etter et anonymt tips om felling av trær i Holmendammen Terrasse 28 på natterstider, gikk Plan- og bygningsetaten (PBE) til aksjon. Under befaring på tomten ble det konstatert at flere trær var ulovlig felt, i et område hvor gjeldende reguleringsplan er småhusplanen.

PBE skriver i sin rapport: Trærne var av en slik størrelse at de hadde vern i småhusplanens bestemmelser om trær. Med «større trær» menes trær med en stammeomkrets over 90 cm, målt 1 meter over terreng.

Les også: Trærne stoppet byggetillatelse

Saken fortsetter under bildet

EIENDOMMEN: Holmendammen Terrasse 28 ligger inntil Readys idrettsanlegg. Google Maps

Etaten varslet først daglig leder i Villa Holmendammen AS muntlig over telefon om at trefellingen måtte stanses umiddelbart. Dette blir gjentatt i det skriftlige pålegget, hvor etaten varsler en tvangsmulkt på 400 000 kroner om arbeidet ikke stopper opp.

Etaten skriver også at de kan be politiet om bistand om arbeidet ikke stopper opp.

Akersposten har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder per telefon og sms, for å høre om arbeidet er stoppet og hva som er planene for utvikling av tomten, men har ikke lykkes med dette.

Les også:

Oppskriften på å felle trær på naboens tomt

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...