Akersposten

Aker Topphåndballs gulljenter:

- Tror vi hadde slått sølvjentene fra VM

EUROPAMESTERE: De norske håndballjentene, med flere tilknytninger til Aker Topphåndball, vant den spennende finalen mot Polen i Zagreb i sommer. Foto: Privat

Det kvinnelige håndballandslaget måtte gi tapt for fransk eleganse på parketten i Tyskland. Men også på sand ville Thorir Hergeirssons utvalgte angivelig fått trøbbel, om flere av Aker-spillerne sto på motsatt side ...

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2019 kl 15:25

NJÅRDHALLEN: - Jeg tror det kunne ha blitt jevnt, men at erfaringer fra beachhåndball gjør at vi hadde dratt det lengste strået. Det er ikke nødvendigvis slik at de beste håndballspillerne er de beste beachhåndball-spillerne, sier Aker-spilleren Katinka Haltvik (26)- og utyper:

- Sporten krever mye erfaring og trening, samt koordinasjon på en helt annen måte, sier hun et snaut halvår etter at hun og flere andre Aker-spillere sørget for å innkassere EM-tittelen i beachhåndball.

Datteren til sin mor

26-åringen er datteren til den tidligere stjernespilleren Trine Haltvik, som blant annet kan vise til VM-gull og å ha mottatt Olavstatuetten (trøndersk idretts høyeste utmerkelse).

I Oslo vest har gradestokken vist friske grader den senere tiden. Det får Aker-trioen Katinka, Marielle Martinsen (22) og Julie Aspelund Berg (24) til å rette blikkene mot sommer, sol og beachhåndball.

- Jeg tror jeg kan snakke på vegne av hele laget, når jeg sier at beachhandballen er et stort savn. Det er veldig synd det ikke er noen mulighet for oss i Norge til å spille året rundt, uten å reise utenlands, sier Marielle.

- Jeg savner sporten veldig mye. Jeg spilte mitt første mesterskap nå i sommer, og tenker ofte tilbake på de gode minnene fra beachen, sier Julie Aspelund Berg (24), som sikter til den historiske EM-triumfen foran 1 500 tilskuere i den kroatiske hovedstaden, Zagreb.

Kronet med EM-gull

På tiende forsøk kunne nemlig Norge for første gang noensinne innkassere mesterskapstittelen i beach-håndball, og det med flere heltinner fra Aker Topphåndball!

- Det er noe av det morsomste jeg har opplevd i hele mitt liv, så håper virkelig jeg får oppleve det igjen. Samtidig var det veldig godt for knærne å trene på et annet underlag enn parkett, sier Julie.

- Jeg savner beachhåndball fra første dag etter beachsesongen, så jeg gleder meg veldig til å ta fatt på en ny sesong når vinteren er over, sier Katinka.

- Har statusen for sporten forandret seg noe blant «vanlige» håndballspillere, etter årets sommer? På hvilken måte i så fall?

- Ja, statusen har blitt bedre, iallfall på jente/dame siden. Vi fikk mye mediedekning som gjorde at flere fikk øynene opp for beachhåndballen. Mange hadde verken sett eller hørt om idretten før. At vi fikk vist det norske folk at det er en seriøs sport, med mye fart og spenning, var veldig positivt for oss, sier Katinka og sikter til at flere kamper ble sendt på TV 2 Sportskanalen.

Saken fortsetter under bildet.

GULLAMBISJONER: Aker Topphåndball-trioen, Marielle Martinsen (t.h), Katinka Haltvik (midten) og Julie Aspelund Berg, håper å krone kommende beachhåndballsesong med VM-triumf i Russland. Foto: Privat

Går for VM-triumf på sand

Marielle forteller at neste års VM er flyttet fra Sotsji til Kazan i Russland, men at det ikke er planlagt landslagssamlinger før til våren (mai/juni).

- Det går mye i innendørshåndball for tiden, men det er ikke sjelden jeg tenker på minnene fra sommeren og beachen, sier Aker-spilleren.

Ambisjonen er i hvert fall krystallklar, skal vi tro jenta med det anerkjente håndball-etternavnet: VM-medalje!

- Selv mangler jeg VM gull ... sier unge Haltvik.

LES OGSÅ: Aker-jenter realiserte historisk håndballgull

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i håndball-Europa - karrièreslutt neste?

LES OGSÅ: Fra løkkefotball på Hemingbanen til de råeste opplevelsene på verdenskjente stadioner

LES OGSÅ: Klar for Larvik - hyller Aker-tiden

LES OGSÅ: Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter og 170 en til en-samtaler


Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...