ANNONSE
Annonse

Trøblete start for Aker-jentene

Aker Topphåndball: Øverste rad v.: Morten Larsen, Julie Berg, Karoline Lund, Maja Sandberg, Amalie O. Ørland, Henriette E. Svenningsen, Marielle Martinsen, Maiken Kavli, Rune Hennie. Midtre rekke fra v.; Marte Klafstad, Tonje Aanerød, Marielle D. Nordvang, Rakel Gåra Alvern, Vilde Johansen, Sofie T. Syvertsen, Amélie Ramm og Vigdis Holmeset. Foran; Elise H. Hansen, Maja Muri, Katinka H. Blåsmo, Zoë V.D. Weel og Amalie Mogstad

Med mange nye spillere på laget må Aker Topphåndball igjen jobbe med å få samspillet til å fungere. Onsdag satser de på å få årets andre hjemmeseier i Njårdhallen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2017 kl 23:42

ANNONSE
Annonse

MAKRELLBEKKEN: Aker Topphåndball er i gang med sin andre sesong i 1. divisjon etter at samarbeidet mellom Njård og Ullern IF startet i fjor. Det har vært stor utskifting av laget siden i fjor, og bare syv av spillerne er med videre. Det har kommet mye friskt blod inn i troppen.

Tøff cupkamp

Tre seriekamper og like mange cupkamper er spilt så langt denne sesongen. I cupen slo de først ut tredjedivisjonslaget Vålerenga. Deretter ble det seier mot andredivisjonslaget Tromsø, før de møtte Fredrikstad sist uke. Dette var laget som rykket opp til eliteserien i våres, og de startet eliteserien i høst med å slå Larvik. Til tross for en god start, klarte ikke Aker å slå ut Fredrikstad, og dermed bar det ut av cupen.

– Aker-jentene var fryktløse fra starten av og viste at de ikke ville gi seg uten kamp. Dessverre holdt det ikke helt for Aker, sier Aker-spiller Amélie Ramm til Akersposten.no. Fredrikstad vant kampen 32-26.

Én seier så langt

I serien har Aker vunnet én av de tre første kampene, og det var hjemme mot Levanger.

– Der får vi endelig vist hva vi er gode for. Forsvarsspillet sitter, og vi får de lette kontringsmålene, sier Ramm.

I den siste bortekampen var motstanderen Førde.

– Det ble en slitekamp, der vi brukte mesteparten av kampen på å stå i forsvar. Det endte dessverre med tap, sier hun til Akersposten.no.

Trenger litt tid

Med åtte nye spillere inn før sesongen, litt tynnere stall og lavere gjennomsnittsalder enn i fjor, syns trener Morten Larsen det ikke er så overraskende at det har gått litt opp og ned i de første kampene.

Han trekker likevel frem noen lyspunkter.

– Vi scorte 26 mot Fredrikstad, så fremover er det ganske bra. Og i bortekampen mot Førde sist var vi ikke så langt unna, men det kommer til å bli mange tøffe kamper. Det viktigste nå er få dette laget til å bli så bra som de kan på sitt beste. Vi har vist at vi kan spille veldig bra, sier Larsen.

Han forteller at de før sesongen hadde et håp om å kjempe på øvre halvdel.

– Vi har ikke gitt opp det, men vi kjenner at vi har behov for litt mer tid, sier han.

– Gir jernet

Neste hjemmekamp er hjemme i Njårdhallen onsdag 11. oktober mot rivalen Fjellhammer.

– Fjellhammer kommer fra en sterk prestasjon mot Viking, så noen lett kamp blir det ikke. Men vi tar steg for steg hver eneste uke, og jentene gir jernet for denne klubben, sier treneren.

– Møt opp i Njårdhallen og hei oss frem til våre andre hjemmeseier! er oppfordringen fra Amelie Ramm.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse