Akersposten

- Trenger vi et Dracula-palass på Kikkut-kollen?

HØYT: Ballongen øverst i bildet skal illustrere høyden på "A House to Die In". Illustrasjon: Snøhetta. Foto: Vidar Bakken

"A House to Die In" er ikke ferdig med å skape bølger. Det fikk bystyrets byutviklingskomite med seg på sin befaring.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2018 kl 15:58

EKELY: Det er helt uvisst hva politikerne i rådhuset ville falle ned på, når Bjarne Melgaard/Snøhetta/Selvaags omstridte prosjekt skal behandles i rådhuset. Byutviklingskomiteen møtte mange engasjerte mennesker i nærområdet, sammen med representanter for Plan- og bygningsetaten, Bymiljøetaten, Byantikvaren, Selvaag og Spor Arkitekter.

12 meter over bakken

Representanter for Kunstnerkolonien på Ekely hadde merket av "fotavtrykket" for "A House to Die In". I tillegg en ballong som svevde over de som møtte opp, 12 meter over bakken, som skulle vise høyden på det planlagte kunstverket/boligen.

Plan- og bygningsetaten orienterte om prosjektet. Byantikvaren fortalte at etaten ikke hadde spesielle motforestillinger til oppføring av prosjektet, etter at det var trukket ut av det fredede området. Bymiljøetaten støtter ikke utbygging på kollen og mener at kollen har en helt spesiell kvalitet som leke- og rekreasjonsområde og ikke kan erstattes. Byniljøetaten er også bekymret for stedets spesielle naturverdier.

Les også: - Vi skylder Edvard Munch å ta vare på kollen

Saken fortsetter under bildene

OPPMØTE: Mange hadde funnet veien til Kikkut-kollen da byutviklingskomiteen kom på befaring. Foto: Vidar Bakken

Makeskifte

Representanter fra Selvaag og Spor Arkitekter pekte på at prosjektet er flyttet ut av fredet område til friområde og at det vil bli et makeskifte, hvor Selvaag tilbyr cirka 700 m2 av skrenten/skrånede del av tomten i bakkant til leke/rekreasjonsområde. Dette er en del av selskapets private område og de viste også til at det frem til 1989 hadde stått en stor sveitservilla i det samme området.

Flere av tilhørerne pekte på at området som blir tilbudt som makeskifte allerede var fredet og ikke egnet seg som lekeområde. Dette på grunn av det sterkt skrånende terrenget, i motsetning til platået som i dag ble mye brukt som lekeområde.

MAKESKIFTE: Flere mener at området som blir tilbudt ved et eventuelt makeskifte, er lite egnet som lekeområde. Foto: Vidar Bakken

En representant fra Dokka barnehage fortalte at kollen ble mye brukt av barna og at barnehagen i sin ble oppført tross manglende lekeareal, fordi dens nærhet til kolllen som friareal kompenserte for dette.

Les også: Bevare Kikkutkollen eller "A house to die in"

Fortrenger Munch

- Trenger vi et Dracula-palass her på Kikkut-kollen, spurte en av tilhørerne.

Han mente at dette var en del av Edvard Munchs Ekely og at kollen var et sentralt element i flere av Munchs bilder. Oppføring av Bjarne Melgaards "A House to Die In" ville dra oppmerksomheten bort fra Munch som den sentrale kunstneren og som fredningen av området var basert på.

Mye av kritikken går på at området ville bli privatisert og at tilgangen til kollen fra nedsiden ville bli mer eller mindre sperret.

- For noen år siden svermet jeg her med kjæresten min, det eneste hyggelige og avskjermede grøntområdet i vår nærhet. Med en 12 meter høy mastodont som holder øye med deg, ville det bli lite av det i fremtiden, sier en av tilhørerne til Akersposten.

Les også:

– Det er hårreisende – jeg får i hvert fall ikke sove

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...