– Trenger du en benk?

– Trenger du en benk? Da må du si fra, sier Mari Bilben, koordinator for «Aldersvennlig bydel» i Bydel Ullern. Hun er i gang med de forberedende arbeidene for å få etablert et par ny senior-tråkk. Foto: Bjørg Duve
– Trenger du en benk? Da må du si fra, sier Mari Bilben, koordinator for «Aldersvennlig bydel» i Bydel Ullern til Akersposten.
Publisert: 22.01.2019 kl 14:43
Sist oppdatert: 22.01.2019 kl 14:47
BYDEL ULLERN: – Bli med og fortell hvor vi trenger benker og møteplasser, fortsetter Bilben og legger at bydelen til skal arrangere senior-tråkk senere i år.
– Hva er senior-tråkk?
– Det er en metode vi ønsker å bruke for å få innspill, tanker og erfaringer fra seniorer om hva som trengs for å utvikle områder og traséer i nærmiljøet til gode sosiale møteplasser og aktivitetssteder, sier Mari Bilben. – Og nå skal vi i gang med å planlegge et par nye senior-tråkk. Bli med og hjelp oss med å gjøre disse tråkkene gode.
Hvordan vil du at det skal være? Det er viktig for bydelen at innbyggerne medvirker.
– Vær med! Ta kontakt, så kan vi sammen lage gode nærområder, fortsetter Bilben. E-postadressen er: mari.bilben@bun.oslo.kommune.no. Eller slå følgende nummer: 917 414 25.
– Hvor skal vi sette opp benker? Når trenger du en pust i bakken? Fortell!
Egen koordinator
Bydel Ullern satser på følgende områder når det gjelder det å være en «Aldersvennlig bydel». Det er samfunnsdeltakelse, kommunikasjon og medvirkning, samt uteområdene og fysisk aktivitet – som senior-tråkk er en del av.
– Vi satser en del på disse tre områdene og vi er også en fadder-bydel, der vi skal gi råd og veiledning til andre bydeler, sier avdelingsdirektør Bente Otto.
I august i fjor fikk Mari Bilben ansvaret for å holde i trådene samt å utvikle tiltakene.
- Vi ser det som helt nødvendig med en koordinator på dette området, sier Otto, som har hovedansvar for det forebyggende arbeidet.
To treningsparker
I oktober i fjor hadde Otto ansvaret for idémyldringen som fant sted på Ullern kultursenter.
– Under workshopen, fikk vi inn mange gode forslag - ideer vi går videre med.
– Som for eksempel?
– Det er ønske om å bevare de grønne områdene som vi har, samt skape hyggelige aktivitetsplasser der. I samarbeid med andre avdelinger i bydelsadministrasjonen har vi søkt om og fått midler til å sette opp treningsapparater i to ulike grøntområder.
– Hvor?
– Den ene på Blokkajordet. Den andre i et friområde ved Gråbrødreveien.
275.000 kroner
– Bydelen har fått 275.000 kroner til å anlegge de to aktivitetsparkene. Disse vil vi gjøre generasjonsvennlige, sier Otto.
– Ikke aldersvennlige?
– Begge deler. Det å være en aldersvennlig bydel innebærer å legge til rette for alle fra 0 år og oppover.
– Når skal dere i gang med dette?
– Det er ikke fastsatt noen dato, sier Bente Otto og legger til at først må snøen forsvinne. Så vil det komme opp apparater, slik at det blir aktivitets-parker. Altså, nok et tiltak i satsingsområdene utearealer og fysisk aktivitet som også inngår i konseptet «Aldersvennlig bydel».
Mandag 4. februar
Bydelskoordinator Mari Bilben er i gang med de forberedende arbeidene. Bydelen skal i gang med et par senior-tråkk om ikke lenge.
– Når blir det nye «tråkk»?
– Det første blir allerede 4. februar. Dernest kommer det mer til våren.
– Hvor?
– I nærheten av Smestad-krysset, sier Bilben. Dette må planlegges sammen med blant andre Plan- og bygningsetaten.
La din stemme bli hørt
– La din stemme bli hørt, sier Bilben og oppfordrer folk til å delta på møtene på MandagsSTOPPEN på Ullern kultursenter.
Først ute – nærmere bestemt mandag 28. januar – er koordinator Mari Bilben.
– Hva vil du snakke om?
– Det er flere ting jeg vil fortelle om med hensyn til ulike tiltak i bydelen, men først og fremst vil jeg høre på hva du mener bydelen bør gjøre.
Det er satt opp seks møter denne våren i møteserien MandagsSTOPPEN på Ullern kultursenter. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom bydelen og Kultursenteret og faller inn under punktene samfunnsdeltakelse, kommunikasjon og medvirkning, som er en del av opplegget i «Aldersvennlig bydel».
– Det er en møteplass hvor politikere, ledere i bydelen og andre medarbeidere kan møte innbyggerne.
Samtalene dreier seg om hvordan tilbudene fungerer og hvordan innbyggerne ønsker at det skal fungere.
– Vi vil svært gjerne at folk kommer på disse møtene. Si hva du mener, sier bydelskoordinator Mari Bilben. Det er på den måten hun kan få vite i hvilken retning folk mener bydelen skal utvikle seg.
Av andre temaer som vil bli tatt opp disse mandagene, er blant andre den digitale verden – skaper den utenforskap? Hvordan vil vi at utbyggingen skal skje? Hvordan skal vi ta oss fram om vinteren og hvordan ble brøytingen denne vinteren?