Akersposten

Hjemme i høstferien?

Tre stuer i marka åpne alle dager

VERDT TUREN: Skjennungstua er et fint mål for små og store. Her venter drikke og fersk bakst. Foto: Vidar Bakken

Søndag var det som vanlig mange på beina og ikke minst på sykkel innover i marka. Etter hvert kom solen frem og gjorde turen ekstra trivelig. Bruk marka i høstferien også!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2019 kl 18:53

NORDMARKA: Turen gikk fra Sporten på Frognerseteren på veien om Tryvannstua og videre til Skjennungstua. Litt omvei blir det å følge veien, men så var det da ganske fuktig på stiene i selve skogen. Til sammen cirka en mil frem og tilbake og akkurat passe for en spasertur med litt powerwalk inne i mellom.

PLASS TIL ALLE: Syklister og gående i skjønn forening ved Tryvann. Foto: Vidar Bakken

Masse blide små og store i vakker natur, hvor mange faktisk hilser på veien. Altså helt annerledes enn å bevege seg i byen. Vi passerer blikkstille Tryvann og Tryvannstua. Det er fullt av folk og vi passerer med Skjennungstua som mål. Fisken vaker og noen ender hygger seg på Lille Tryvann. Veien er lett å gå men de siste motbakkene opp til Skjennungstua gjør at man gleder seg til kaffe, eplemost og kanelwienerbrød. For et utsyn over marka. Det kryr av barn som har tatt turen inn.

FRED I SINNET: Lave skuldre og roen senker seg i vakre omgivelser. Foto: Vidar Bakken

Tilbaketuren går på lette bein og søndagsmiddagen og de siste milene på fellesstart VM sykkel nytes med god samvittighet. Dette er ett av turforslagene i høstferien om du vil frem til stuer som faktisk også er åpne på hverdagene i ferien. Tryvannstua (10.00 – 17.00), Ullevålseter (09.00 – 17.00) og Skjennungstua (litt ulike åpningstider. Mrk. torsdag: 17.00 – 21.00) har alle åpne fra og med tirsdag og ut helgen. Kobberhaughytta og Kikut har åpent lørdag og søndag.

Se alle åpningstider ved å følge denne linken. God tur.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...