Akersposten

Tre aktivitetsområder for barn og unge blir ferdigstilt

MYE PÅ PLASS: Mange av elementene er på plass. På gressletten til høyre kommer basketbanen. Fra venstre: Anne Linnerud, Christine Petersen, Anders Skånlund, Janne Schønheyder og Carl Oscar Pedersen. Foto: Vidar Bakken

Byrådet har bevilget 1,8 millioner kroner til tre aktivitetsparker i Bydel Ullern.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ULLERN: Da blir det endelig fortgang i de planlagte aktivitetsparkene i bydelen. Byrådet har vedtatt at 25 millioner kroner skal gå til opprustning av 12 torg og møteplasser i byen. Tre av disse ligger i Bydel Ullern.

Blokkajordet og Skøyenparken

Det dreier seg om totalt 1.788.000 kroner hvor 1,1 millioner skal gå til å etablere aktivitetspark for barn og unge på Blokkajordet, som i dag mer eller mindre fungerer som en parkeringsplass. Med dette prosjektet vil bydelen gi et tilbud til unge som ikke driver organisert idrett i dette området i dag og etablere en møteplass åpen for alle med fokus på idrett, lek og sosialt samvær.

Les også: Blokkajordet: Aktivitetsparken nærme en løsning

350.000 kroner skal gå til etablering av aktivitetsplass med enkle treningsapparater i «Skøyenparken» for å legge til rette for at området kan brukes til trening, lek, aktiviteter og som møteplass og å fremme folkehelse ved å tilrettelegge for aktivitet utendørs. Området det er snakk om er det store grøntområdet ved Øvre Silkestrå, ved siden av den Engelske park.

Gråbrødreveien

Så er det endelig tid for å fullføre aktivitetsparken/lekeplass i Gråbrødreveien, et steinkast unna Munchs Ekely. 338.000 kroner går til å fullføre oppgradering av leke- og aktivitetsplassen, som ble påbegynt i 2019. Formålet med prosjektet er å etablere et lokalt møte-, treff- og aktivitetssted for barn, unge og voksne og bidra til at flere får bruke området.

Akersposten møtte politikere som har jobbet med saken og beboere/arkitekt bak forslaget til aktivitetsområde i Gråbrødreveien. Det er ikke første gangen Akersposten skriver om denne plassen, som har vært i en planleggingsfase i mange år. Leder av bydelsutvalget, Carl Oscar Pedersen (H) og de to representantene for MDG i bydelsutvalget, Janne Schøheyder og Anders Skånlund, møtte sammen med arkitekt Anne Linnerud og beboer Christine Petersen.

For ti år siden

Da Anne Linnerud var med å utvikle ideen om et aktivitetsområde på «potetjordet» i Gråbrødreveien for ti år siden, hadde hun nok håp om at hennes da tre år gamle datter skulle få glede av en tilrettelagt lekeplass. Hun er den som har tegnet ut aktivitetsområdet, som skal brukes av store og små. Flere av elementene er på plass og nå vil også den planlagte basketbanen bli fullført.

- Nå nærmer det seg ferdig, med de ulike objektene som blir fint bundet sammen i det grønne og med respekt for turveien gjennom området. Området er kultivert og nå er det flere som bruker det, sier Linnerud.

Les også 2019: De er skuffet, men hyller bydel og bydelsleder

OPPRINNELIG: Dette er utkastet som arkitekt Anne Linnerud tegnet for utvikling av friområdet, som er grunnlaget for det videre arbeidet. Basketbanen til høyre i skissen.

En seier

Carl Oscar Pedersen er glad for at historien nå får en ende. Bydelslederen har i flere omganger frontet saken for å få prosjektet i havn. Bydelen har selv bevilget 400 000 kroner til prosjektet.

- Jeg er glad for at byråden har tatt grep i denne saken. Det er flere som kan ta del i æren for at dette blir fullført. Nå får vi endelig en helhetlig løsning. Det har tatt tid og i mellomtiden har våre barn blitt store, sier Pedersen.

- Nå tenker vi på etterslekten, hvor det legges til rette for alle aldersgrupper, i likhet med det som vil skje i Skøyenparken, sier Schønheyder.

- Det er en seier for alle dem som får mulighet til å bruke dette, sier Skånlund.

Veldig positive

Linnerud håper det også vil komme et vanningspunkt, som gjør det mulig å lage en skøytebane på basketbanen om vinteren og legge til rette for en skolehage og flere planter.

- Vi var på befaring med Bymiljøetaten som var veldig positive. Dette skal vi få til sa etaten og dagen etter kom pengene, sier Linnerud.

- Området får jo tilført en helt annen kvalitet med disse objektene i det grønne, omgitt av gress og blomster, sier Petersen.

Basketbanen krever en egen reguleringsprosess hos Plan- og bygningsetaten med vanlig nabovarsling. Det er Bymiljøetaten som står for prosjektering og vil ha ansvar for bygging og vedlikehold av området. Oslo kommune er eier av friområdet.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...