ANNONSE
Annonse
Akersposten

Tradisjonsrikt orkester holder drømmekonsert

Kammerorkesteret til Vestre Aker Strykeorkester holder konsert med cellist Johannes Martens. Foto: Vestre Aker Strykeorkester

Med en cello fra 1690 i front holder de mest erfarne musikerne i Vestre Aker Strykeorkester drømmekonsert søndag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER: Allerede i 1964 ble Vestre Aker Strykeorkester (VAS) dannet, den gang under navnet Slemdal skoles strykeorkester. Nå feirer orkesteret altså 55 år, og det har i løpet av årene vært gjennom sammenslåinger og navneskifter. Det er i dag et av Norges største orkester for barn og ungdom, med sine rundt 130 medlemmer. Disse er i alderen fem til 20 år og kommer hovedsakelig fra Bydel Vestre Aker.

Med stor spennvidde i alder og kompetanse er VAS i praksis fem forskjellige orkesteret. De eldste spiller i Vestre Aker Kammerorkester, og disse skal søndag 15. desember holde konsert sammen med Johannes Martens, cellist som er ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester.

Martens spiller for øvrig på en cellom av F. Rugeri fra 1690, som er utlånt av Sparebankstiftelsen Dextra Musica, et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB.

Stiftelsen har siden 2006 kjøpt verdifulle strykeinstrumenter som lånes til musikere. Til gjengjeld stiller musikerne opp på konserter og som instruktører og inspirasjonskilder for unge utøvere. Et av tiltakene er «Drømmekonserten» som formidles av paraplyorganisasjonen UNOF (De unges orkesterforbund). I år har Vestre Aker Strykeorkester fått denne muligheten.

Kammerorkesteret som skal i aksjon søndag, er et samarbeidsorkester med Bestum skoles strykeorkester, men har også medlemmer fra andre deler av byen. Flere av elevene går på musikklinjer, og enkelte tidligere medlemmer studerer nå på Musikkhøgskolen.

På «drømmekonserten» søndag 15. desember kl. 19 er programmet slik: Musikk av Bach og Haydn.

Sted: Nynorskens Hus, Rosenkrantz gate 8. Det er gratis entré.