Akersposten

Tradisjonsrikt orkester holder drømmekonsert

Kammerorkesteret til Vestre Aker Strykeorkester holder konsert med cellist Johannes Martens. Foto: Vestre Aker Strykeorkester

Med en cello fra 1690 i front holder de mest erfarne musikerne i Vestre Aker Strykeorkester drømmekonsert søndag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

VESTRE AKER: Allerede i 1964 ble Vestre Aker Strykeorkester (VAS) dannet, den gang under navnet Slemdal skoles strykeorkester. Nå feirer orkesteret altså 55 år, og det har i løpet av årene vært gjennom sammenslåinger og navneskifter. Det er i dag et av Norges største orkester for barn og ungdom, med sine rundt 130 medlemmer. Disse er i alderen fem til 20 år og kommer hovedsakelig fra Bydel Vestre Aker.

Med stor spennvidde i alder og kompetanse er VAS i praksis fem forskjellige orkesteret. De eldste spiller i Vestre Aker Kammerorkester, og disse skal søndag 15. desember holde konsert sammen med Johannes Martens, cellist som er ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester.

Martens spiller for øvrig på en cellom av F. Rugeri fra 1690, som er utlånt av Sparebankstiftelsen Dextra Musica, et datterselskap av Sparebankstiftelsen DNB.

Stiftelsen har siden 2006 kjøpt verdifulle strykeinstrumenter som lånes til musikere. Til gjengjeld stiller musikerne opp på konserter og som instruktører og inspirasjonskilder for unge utøvere. Et av tiltakene er «Drømmekonserten» som formidles av paraplyorganisasjonen UNOF (De unges orkesterforbund). I år har Vestre Aker Strykeorkester fått denne muligheten.

Kammerorkesteret som skal i aksjon søndag, er et samarbeidsorkester med Bestum skoles strykeorkester, men har også medlemmer fra andre deler av byen. Flere av elevene går på musikklinjer, og enkelte tidligere medlemmer studerer nå på Musikkhøgskolen.

På «drømmekonserten» søndag 15. desember kl. 19 er programmet slik: Musikk av Bach og Haydn.

Sted: Nynorskens Hus, Rosenkrantz gate 8. Det er gratis entré.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...