Akersposten

– Totalt uakseptabelt at ingenting skjer

Her går sikksakkstien, i all sin prakt. Arbeidene har stoppet opp tidlig i sommer. Akkurat her skal den nye trappen komme. Foto: Fredrik Eckhoff

Metallrør stikker ut, betongfundamenter står spredd og usikret. Nå lurer mange på når den nye trappen skal stå ferdig ved «Sikksakkstien»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2018 kl 12:27

GRINDBAKKEN: Uenighet om lengden på en trapp like ovenfor Grindbakken skole har ført til at byggeprosjektet har stoppet helt opp. Barn, foreldre og naboer er oppgitt og bekymret for sikkerheten.

Folk i området, ikke minst mange Grindbakken-elever, drømmer om denne nye, flotte trappen.

– Jeg forstår at det er uenighet om lengde på trapp, og derfor har det stoppet opp. Det er halvferdig og som det står nå en meget farlig vei for barn på vei til skole/barnehage.

Det sier Jan Knutsen, beboer i området og far til to barn som bruker den såkalte Sikksakkstien til og fra Grindbakken skole. Knutsen har vært i kontakt med Bydel Vestre Aker og byggherren uten å få svar på når arbeidet skal gjenopptas.

Sperret eller ikke?

– Det er totalt uakseptabelt at ingenting skjer. Når det blir is og snø, blir det en livsfarlig vei. Hvem tar ansvar for første ulykken med barn? Her må det skje noe brennkvikt, sier Knutsen.

Noen går i sikksakk, mens andre går på fjellknausene.

Han beskriver hvordan metallrør stikker ut i alle retninger, hvordan betongfundamenter står her og der, og hele stien, som går i sikksakk oppover den bratte og svært ulendte skrenten, er mer eller mindre sperret av med tilfeldige bånd og markeringer.

Når Akersposten er en tur innom Sikksakkstien, er skolebarna på vei hjem etter endt skoledag. Noen følger stien på kryss og tvers oppover, mens de forserer noen plastbånd her og der, mens andre går rett opp de små fjellknausene.

Om stien er sperret av eller ikke, er rett og slett ikke så enkelt å tolke.

Misforståelse har skapt trøbbel

Planen er at den ulendte sikksakkstien skal erstattes med en solid trapp, som går rett oppover skråningen og ender opp på turveien på oversiden av skrenten.

Sikksakkstien har helt sikkert tatt seg bedre ut før.

– Nei, dette ser slett ikke bra ut, sier sier teknisk leder i Bydel Vestre Aker, Morten Christensen. Han sier at den den nye trappen stått ferdig til skolestart, altså for en måned siden.

– Hva har ført til stopp i arbeidet?

– Det har vært en misforståelse i prosjekteringen, mellom Sweco og byggherren, Norocs, sier Christensen. Sweco er ingeniørfirmaet som har prosjektert trappen, mens Norocs utfører arbeidet.

Det er de øverste tre metrene av trappen som skal være stridstemaet mellom Sweco og Norocs, og før partene har kommet til enighet, blir det fremdeles altså med drømmen om en trapp for Grindbakken-folket.

Akersposten har vært i kontakt med Norocs, som utfører jobben. De ønsker ikke å uttale seg, men henviser til Bydel Vestre Akers Morten Christensen.

Hos Sweco har Akersposten siden fredag ettermiddag forsøkt å komme i kontakt med ansvarlig person, men det har ikke latt seg gjøre å få noen kommentar.

– Ikke noe fare

Til kritikken Jan Knutsen retter mot sikkerheten slik Sikksakkstien fremstår i dag, sier Morten Christensen:

– Hvis Sikksakkstien brukes som den ligger i dag, er det ikke noe fare med det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...