Akersposten

Torsdag: Her er de nye koronareglene for Oslo

Illustrasjonsfoto

Byrådet har dag fastsatt endringer i forskrift om forebygging av koronasmitte i Oslo. Regelendringene ble varslet på mandag og skal motvirke økt smittespredning ved å redusere sosial aktivitet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

OSLO: Det skriver Oslo kommune i en pressemelding torsdag.

– Vi må gjøre alt vi kan for å unngå å komme i samme situasjon som andre storbyer i Europa. Derfor må vi begrense mobilitet og sosial kontakt framover. Det er viktig at vi slår ned smitten raskt for å skjerme de mest sårbare blant oss. Med høy smitte blir det vanskelig å unngå smitte blant eldre og andre sårbare grupper, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Fra i dag, torsdag 29. oktober klokken 12, gjelder følgende nye regler i Oslo:

 • Påbud om munnbind innendørs der man ikke kan holde en meters avstand i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, i tros- og livssynshus og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter. Plikten til bruk av munnbind gjelder ikke de som utøver fysisk aktivitet, og ikke ved kortvarige passeringer av andre.
 • Påbud om munnbind innendørs på serveringssteder med alkoholservering for besøkende, når de ikke kan opprettholde en meters avstand til andre enn husstandsmedlemmer. Plikten til å bruke munnbind for besøkende gjelder ikke ved kortvarige passeringer av andre. Ansatte skal bruke munnbind når de oppholder seg i områder hvor gjestene har tilgang. For serveringssteder uten alkoholservering gjelder de samme reglene som for munnbind på offentlig sted.
 • Stans i innslipp til utesteder klokken 22. Det innebærer at gjestene kan bli værende på utestedet de ankommer før klokken 22 og frem til det stenger. Det er skjenkestopp klokken 24.
 • Det er forbudt å være flere enn 20 personer på innendørs arrangementer uten fast seteplassering. De nasjonale reglene er 50.
 • Påbud om hjemmekontor som innebærer at arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig. Arbeidsgivere skal kunne dokumentere at beskjed om hvordan dette skal gjennomføres i virksomheten er gitt ansatte. Påbudet gjelder de som har arbeidssted i Oslo. Innbyggere i Oslo som har arbeidssted i andre kommuner må følge denne kommunens regler.

I tillegg til de nasjonale smitteverntiltakene, viderefører byrådet følgende Oslo-tiltak:

 • Forbud mot private sammenkomster med flere enn 10 personer i private hjem.
 • Påbud om munnbind i kollektivtransporten når man ikke kan holde én meters avstand.
 • Skjenkestopp fra klokken 24.00.
 • Begrensninger i breddeidrett for voksne.
 • Maks 200 personer på arrangementer innendørs med fast seteplassering.
 • Maks 200 personer på arrangementer utendørs.

Byrådsleder Raymond Johansen understreker at åpenbare og grove brudd på kommunens smittevernforskrift vil bli fulgt opp.

– Dette er inngripende regler. Vi vil gi både bransjer og innbyggerne noe tid til å innrette seg etter de nye reglene, men dersom det oppdages grove brudd vil vi vurdere å anmelde. Dette gjelder spesielt arrangementer hvor smittevernreglene brytes, sier Johansen.

Johansen understreker at Oslos befolkning i all hovedsak har fulgt smitteverntiltakene lojalt. Han vil takke befolkningen for god oppfølging og etterlevelse av koronatiltakene i Oslo.

– Jeg vil takke Oslo-folk for innsatsen til nå. Så håper jeg at vi med disse tiltakene får slått ned smitteoppblomstringen vi har sett den siste tiden, sier Johansen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...