Akersposten

Torsdag: 10 nye smittede i Vestre Aker og Ullern siste døgn

Foto: Javad Parsa / NTB

Det er registrert 144 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 37 over snittet de sju foregående dagene. Samtidig anslås det at det såkalte R-tallet for Oslo nå er over 2.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

OSLO: 144 tilfeller er 39 flere enn på tirsdag, og 18 flere enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 91 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i Bydel Stovner. Der ligger smittetrykket på 336 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble det registrert åtte nye smittede i bydelen siste døgn.

Etter det følger bydelene Søndre Nordstrand (327) og Alna (313). Tallene for Vestre Aker og Ullern er henholdsvis 193 og 107.

Det er meldt om syv nye smittede siste døgn i Vestre Aker, tre i Ullern.

Bydel Nordstrand har for tiden de laveste smittetallene. Der er smittetrykket på 93 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble registrert åtte nye smittede i bydelen siste døgn.

Totalt er 39.847 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

FHI anslår at R-tallet i Oslo er 2,31

Folkehelseinstituttet anslår at R-tallet, altså hvor mange personer en koronasmittet person smitter videre, i Oslo er på 2,31 siden 15. juli, skriver VG.

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/fhi-r-tallet-i-oslo-er-estimert-til-231.821kX6Nqq

Det framgår av Folkehelseinstituttets siste modelleringsrapport , skriver avisen. Anslagets feilmargin ligger mellom 1,85 og 2,71.

Ni av landets elleve fylker har nå R-tal over 1 og dermed stigende smitte, heter det i rapporten. Unntakene er Innlandet og Vestfold og Telemark. Siden 21. juli estimeres det nasjonale R-tallet til 1,16.

FHI mener samtidig at vi nå tåler mer smitte i samfunnet enn tidligere, fordi en stor andel av den risikoutsatte befolkningen er vaksinert mot covid-19. Antall sykehusinnleggelser har de siste ukene vært relativt stabilt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...