ANNONSE
Annonse

– Toget går nå for Røa

Anne Bjørnebye Vik, leder av Røa Vel, oppfordrer til engasjement rundt fremtiden til Røa sentrum. Foto: Fredrik Eckhoff

– Røas befolkning må nå mobilisere engasjement for aktiv deltakelse i utbyggingen, som også vil omfatte flere tomter enn Skanskas, sier Røa Vels leder Anne Bjørnebye Vik til Akersposten.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2018 kl 14:57

ANNONSE
Annonse

RØA: – Poenget er at «toget går» nå for Røa, sier hun og understreker at Røa Vel er på banen.

Hun viser til at Skanskas planer for Røa sentrum ble inngående diskutert på Røa Vels folkemøte i november.

– Vel så viktig var at vi i etterkant fikk politikerne til å holde seg til den opprinnelige planen for Røatunnelen. Tunnelplanene er på opprinnelige skinner igjen, sier Bjørnebye Vik, som ser for at den delen av trafikken som er gjennomgangstrafikk, skal bli borte.

– Nå jobber vi for at «Trivelige Røa» også kan få et særpreget hyggelig sentrum som bare finnes på Røa. Men da må alle jobbe for det.

Plansmie for Røa?

På Røa Vels styremøte 11. januar ble det enstemmig besluttet at vellet skal organisere en privat mulighetsstudie eller helhetsplan for området rundt Røakrysset.

– Vi ser for oss en arbeidsform som inkluderer foruten en faggruppe, også en referansegruppe. I referansegruppen vil vi invitere ulike Røa-interesser til å delta. På denne måten, kanskje med en «Røa plansmie», forventer vi å få utarbeidet en løsning for utvikling av dette spesielle området som både beboere, utbyggere og Plan- og bygningsetaten vil se frem til å realisere, sier hun.

– Vi har allerede sondert med ulike interesser som kan være aktuelle til å delta i en slik plansmie. Arbeidet skal også finansieres. Men vi er optimistiske til at vi skal greie det.

Oppfordrer til å bli velmedlem

Hun påpeker at her vil det også være uvurderlig at flere melder seg inn i Røa Vel.

– En avgift på 200 kroner er et lite bidrag fra hver enkelt husstand. Vi appellerer derfor til Røa-beboerne som i dag ikke er medlemmer, om å bli det, og dermed støtte dette viktige tiltaket. Til gjengjeld vil vi holde Røas befolkning oppdatert. Følg med i Akersposten! sier Anne Bjørnebye Vik.

LES OGSÅ: Røatunnelen er tilbake på sporet

Kan bli 12 etasjer på Røa

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse