ANNONSE
Annonse
Akersposten

Tøff kamp for videre eksistens

Pernille Leivestad (t.v.) og Ida Fossum Tønnesen kjemper for at Voksenenga nærmiljøhage skal ha livets rett også neste sesong. Foto: Fredrik Eckhoff

Voksenenga næmiljøhages fremtid er uviss. Nå kan du vise at du støtter nærmiljøhagen på Voksen. Mange har gjort det allerede.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOKSEN: Etter tre sesonger med vekst, økende aktivitet og en stadig viktigere plass i lokalmiljøet, er det stadig en kamp for at tilbudet skal få fortsette. Akersposten snakket tidligere i høst med prosjektleder Pernille Leivestad og fungerende styreleder Ida Fossum Tønnesen, og de var svært bekymret for fremtiden for det populære tiltaket.

I tillegg til å gi mange en mulighet til å leie seg sin egen hageparsell for en rimelig penge – eller delta i arbeidet med fellesområdet, arrangeres aktiviteter for folk i alle aldre. Det skapes en verdifull møteplass på tvers av alder og bakgrunn. På næmiljøhagens åpne dag i høst var mer enn 1000 mennesker innom.

– Her har vi skapt en gavepakke til bydelen. Her får folk arbeidstrening, her kommer skolebarn, det er en møteplass for eldre. Vi har sett eksempler på folk som har vært litt ensomme, så har de begynt å vanke her. De finner en plass og bidrar masse. Her føler de at de blir tatt veldig godt i mot, sa Fossum Tønnesen til Akersposten i september.

– Vi har hørt folk si at Voksenenga har forandret livene deres, sa hun.

Prosjektledelse helt i det uvisse

Hovedutfordringen er å skaffe midler til prosjektlederen, den som skal organisere, arrangere aktiviteter og hjelpe til med stort og smått. Pernille Leivestad har hatt denne jobben i tre sesonger, og hun har et sterkt håp om å fortsette å bygge Voksenenga videre.

«Voksenenga kan vise til gode resultater og har blant annet vært blant finalistene til Oslo folkehelsepris, nominert til Oslo miljøpris, kåret til årets ildsjel i lokalmiljøet og trukket frem som et av byens fremste grønne og sosiale initiativer av byens ordfører,» skriver foreningen Voksenenga nærmiljøhage, og det fortsetter slik:

«Voksenengas unike aktivitetsprogram er nedleggingstruet. Som frivillig organisasjon er foreningen avhengig av eksterne tilskudd til aktiviteter og drift. Foreningen har ikke midler til videre drift i 2020, og 31. oktober fratrer daglig leder dessverre sin stilling.»

Nå ønsker foreningen en langsiktig partnerskapsavtale som finansierer videre drift, slik at foreningen kan opprettholde sitt mangfoldige aktivitetstilbud.

Ber politikerne snu

Foreningen mener at Bydel Vestre Aker bør ta mer ansvar for driftsmidler til næmiljøhagen og skriver videre: «I 2017, allerede før nærmiljøhagen var etablert på jordet bak Voksen kirke, fattet bydelsutvalget med Høyre i spissen et vedtak om at bydelen ikke skulle støtte Voksenenga nærmiljøhage med midler til drift i fremtiden, av frykt for at tiltaket noen gang skulle bli en belastning for bydelens økonomi. Med et slikt vedtak stående er det vanskelig for bydelsadministrasjonen å støtte foreningens arbeid. Vi ønsker sterkt at vedtaket oppheves!»

Derfor har Foreningen Voksenenga nærmiljøhage nå gått til det skritt å lage et opprop på Minsak.no, der man kan støtte tiltaket ved å signere.

«Signer oppropet og vis din støtte til foreningens viktige arbeid!» er oppfordringen fra Voksenenga.

Her finner du oppropet.

LES OGSÅ: Kan være kroken på døra for dagens Voksenenga