Akersposten

To menn angrep ansatt

I Pilotveien 6 måtte en fysioterapeut komme en annen ansatt til unnsetning torsdag formiddag, da to rusede menn gikk til angrep med bruk av vold. Foto: Fredrik Eckhoff

Torsdag formiddag opplevde beboere og ansatte at en av de ansatte ble angrepet med bruk av vold ved omsorgsboligene i Pilotveien 6 på Hovseter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2016 kl 14:11

HOVSETER: Pilotveien 6 rommer tidligere trygdeboliger, som nå er omsorgsboliger. Her bor sosialklienter, psykisk utviklingshemmede, unge flyktninger i samme bygg som eldre mennesker.

Akersposten.no har vært i kontakt med en person som opplevde hendelsen torsdag, men som ønsker å være anonym. Tipseren beskriver hendelsen slik:

"To åpenbart rusede, mest sannsynligvis narkomane (…) gikk til angrep på en i administrasjonen. En av mennene tok kvelertak og jaget (…) inn på et pauserom hvor han fikk låst døren etter seg, men mennene fortsatte med å forsøke å bryte opp døren ved å sparke hull i den. (…).»

Fysioterapeut ordnet opp

Flere personer skal så ha ropt på den mannlige fysioterapeuten ved Dagrehabiliteringen, som kom løpende til. Han skal ha kampsporterfaring, slik at han raskt fikk uskadeliggjort de to aggressive mennene.

"Årsaken til hendelsen kan ha vært at de to mennene ble bedt om å forlate inngangspartiet hvor de hadde slått seg til ro og skremte flere av de fastboende, eldre,» skriver tipseren til Akersposten.no – som videre opplyser at politiet ble så raskt som mulig kontaktet, og de hadde to tjenestebiler på stedet etter kort tid, hvor de senere foretok vitneforklaringer før de brakte mennene bort.

Tipseren uttrykker overfor Akersposten bekymring for både beboere og ansatte ved omsorgsboligene i Pilotveien 6. Denne stiller spørsmål ved hvor gjennomtenkt det er fra kommunens side å ha sosialboliger hvor kjente, belastede mennesker fra rusmiljøet bor i samme bygning der det også er omsorgsboliger for eldre og hvor det foregår rehabilitering av andre eldre ved Dagrehabiliteringen.

Vil ikke skape utrygghet

Bydelsdirektør Jan Olsen Nytveit bekrefter overfor Akersposten.no hendelsen torsdag. Nytveit sier at det ikke er vanlig med denne type hendelser i Pilotveien 6, men at det skjer episoder fra tid til annen.

– Jeg har ikke oppfattet det som en stor problemstilling tidligere, sier han.

– Det vil alltid være litt problematisk at når man har en slik kommunal bolig for flere grupper. Da kan det oppstå uønskede hendelser som ansatte må håndtere slik de fremstår. Men det er ikke vår intensjon å skape et bofellesskap som skaper utrygghet, understreker bydelsdirektøren.

– Vil dere se nøyere på dette nå? For eksempel sikkerheten til ansatte og beboere?

– Ja, vi korrigerer der det er behov, og sånne hendelser gir en anledning til å se på det, sier han.

LES OGSÅ: Nye Hovseterhjemmet kan få champagnebar og lokal kunst

Hovseter: Ranet Narvesen med kniv

"Noen fare for tallrike klynger med ruvende høyhus er det ikke"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...