ANNONSE
Annonse

To menn angrep ansatt

I Pilotveien 6 måtte en fysioterapeut komme en annen ansatt til unnsetning torsdag formiddag, da to rusede menn gikk til angrep med bruk av vold. Foto: Fredrik Eckhoff

Torsdag formiddag opplevde beboere og ansatte at en av de ansatte ble angrepet med bruk av vold ved omsorgsboligene i Pilotveien 6 på Hovseter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2016 kl 14:11

ANNONSE
Annonse

HOVSETER: Pilotveien 6 rommer tidligere trygdeboliger, som nå er omsorgsboliger. Her bor sosialklienter, psykisk utviklingshemmede, unge flyktninger i samme bygg som eldre mennesker.

Akersposten.no har vært i kontakt med en person som opplevde hendelsen torsdag, men som ønsker å være anonym. Tipseren beskriver hendelsen slik:

"To åpenbart rusede, mest sannsynligvis narkomane (…) gikk til angrep på en i administrasjonen. En av mennene tok kvelertak og jaget (…) inn på et pauserom hvor han fikk låst døren etter seg, men mennene fortsatte med å forsøke å bryte opp døren ved å sparke hull i den. (…).»

Fysioterapeut ordnet opp

Flere personer skal så ha ropt på den mannlige fysioterapeuten ved Dagrehabiliteringen, som kom løpende til. Han skal ha kampsporterfaring, slik at han raskt fikk uskadeliggjort de to aggressive mennene.

"Årsaken til hendelsen kan ha vært at de to mennene ble bedt om å forlate inngangspartiet hvor de hadde slått seg til ro og skremte flere av de fastboende, eldre,» skriver tipseren til Akersposten.no – som videre opplyser at politiet ble så raskt som mulig kontaktet, og de hadde to tjenestebiler på stedet etter kort tid, hvor de senere foretok vitneforklaringer før de brakte mennene bort.

Tipseren uttrykker overfor Akersposten bekymring for både beboere og ansatte ved omsorgsboligene i Pilotveien 6. Denne stiller spørsmål ved hvor gjennomtenkt det er fra kommunens side å ha sosialboliger hvor kjente, belastede mennesker fra rusmiljøet bor i samme bygning der det også er omsorgsboliger for eldre og hvor det foregår rehabilitering av andre eldre ved Dagrehabiliteringen.

Vil ikke skape utrygghet

Bydelsdirektør Jan Olsen Nytveit bekrefter overfor Akersposten.no hendelsen torsdag. Nytveit sier at det ikke er vanlig med denne type hendelser i Pilotveien 6, men at det skjer episoder fra tid til annen.

– Jeg har ikke oppfattet det som en stor problemstilling tidligere, sier han.

– Det vil alltid være litt problematisk at når man har en slik kommunal bolig for flere grupper. Da kan det oppstå uønskede hendelser som ansatte må håndtere slik de fremstår. Men det er ikke vår intensjon å skape et bofellesskap som skaper utrygghet, understreker bydelsdirektøren.

– Vil dere se nøyere på dette nå? For eksempel sikkerheten til ansatte og beboere?

– Ja, vi korrigerer der det er behov, og sånne hendelser gir en anledning til å se på det, sier han.

LES OGSÅ: Nye Hovseterhjemmet kan få champagnebar og lokal kunst

Hovseter: Ranet Narvesen med kniv

"Noen fare for tallrike klynger med ruvende høyhus er det ikke"

ANNONSE
Annonse